1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. 'Yahudileştirme Çabalarına İzin Vermeyeceğiz'
'Yahudileştirme Çabalarına İzin Vermeyeceğiz'

'Yahudileştirme Çabalarına İzin Vermeyeceğiz'

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, Kudüs'ü, Mescidi Aksa'yı ve Filistin'in kutsal mekanlarını tüm varlık ve güçleriyle savunacaklarını vurguladı.

A+A-

 

Filistinli direniş grupları bir bildiride, Siyonist rejimin Mesicidi Aksa'yı yahudileştirme çabalarını ve cinayetlerini sürdürmelerine asla izin vermeyeceklerini vurguladı.

 

Bu gruplar kendi açıklamalarında şunları söyledi: ''Tüm gücümüz ve imkanlarımızla, Mescidi Aksa'yı ve Kudüs'ümüzü savunacağız.''

Filistin direniş grupları bildirilerinde, Kudüs, Batı Şeria'daki ve 1948 işgal altında bölgedeki Filistin halkını, Kudüs işgalcilerine karşı intifadayı yoğunlaştırıp Mescidi Aksa'yı savunmaya çağırdılar.

Öte yandan, bu gruplar Gazze Şeridi'ndeki insani durumun bozulmasının, özellikle de yakıt krizi nedeniyle bazı merkezlerin ve hastanelerin işleyişini durdurma riskinin yoğunlaştığı konusunda uyardılar ve Birleşmiş Milletler'den krizi sona erdirmek için derhal müdahale etmelerini ve özerk teşkilatlardan Gazze ve halkına karşı sorumluluklarını yerine getirmelerini istediler. 

Şahab haber sitesinin haberine göre, bu gruplar ayrıca Mısır’ı her iki tarafa da Refah sınır kapısını açmaya ve Gazze'deki Filistin halkına uygulanan ablukayı yoğunlaştıran herhangi bir siyasi baskıya teslim olmamaya çağırdılar.

Direniş grupları bildirilerinde işgalcileri, kötü planlarını icra etmek için son anlaşmanın uygulanmasında, işleri sabote etmeye ve geciktirmeye devam edenlerin sorumlusu olarak niteledi.

Bu gruplar şunları vurguladı: “Filistin milletinin ölmesini ve dünyanın izleyici olacağını asla kabul etmeyeceğiz, kendi hareketimiz hedeflerini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecek” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.