1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. WSJ: Trump, DSG'ye aradığı uluslararası desteği bulamadı
WSJ: Trump, DSG'ye aradığı uluslararası desteği bulamadı

WSJ: Trump, DSG'ye aradığı uluslararası desteği bulamadı

ABD yönetiminin bugüne kadar 21 ülkeden Suriye'ye asker gönderme talebinde bulunduğu, bunların yarısının olumlu cevap vermediği öne sürüldü.

A+A-

 

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi Suriye'den asker çekme kararı alırken, YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri'nin, Suriye'de kontrol ettiği alanlar için Avrupa ve Arap ülkelerinden aradığı desteği bulamadığı öne sürüldü.

 

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin ABD'li ve yabancı yetkililere dayandırdığı iddiasına göre Trump yönetimi, bugüne kadar 21 ülkeden Suriye'ye asker gönderme talebinde bulundu ve bunların yarısı olumsuz geri dönüş aldı.

WSJ'nin haberinde isimleri açıklanmayan yetkililerin, geri kalan ülkelerin de çok küçük ölçekli destek sözü verdiğini kaydettiği belirtildi.

Trump yönetiminin şu ana kadar Avrupalı müttefiklerle iki tur resmi görüşme yaptığı kaydedilirken, ABD'li yetkililerin ocak ayında İngiltere, Almanya, Fransa, Danimarka, Avustralya, Norveç ve Belçika başkentlerinde ilk tur görüşmelerini gerçekleştirdiği ifade edildi.

Diğer yandan haberde, ABD'nin 14 Avrupa ülkesi ile daha geçen haftalarda görüştüğü ve bu ülkelerden de lojistik destek, askeri eğitim ve istikrarı sağlama amaçlı finansal yardım talebinde bulunduğu kaydedildi.

                         

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.