1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. WHO: Aşı milliyetçiliği yapmayın
WHO: Aşı milliyetçiliği yapmayın

WHO: Aşı milliyetçiliği yapmayın

A+A-

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yeni tip coronavirüse (Covid-19) karşı mücadelede ülkeleri siyasi karar almamaları konusunda uyararak, “Aşı milliyetçiliğinin hiçbir faydası olmayacak” çağrısında bulundu.

Dijital ortamda yapılan Aspen Güvenlik Forumu'nda konuşan WHO Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19’a karşı aşı araştırma ve geliştirmede ülkeleri birlikte hareket etmeye çağırdı.

Ghebreyesus, virüsü tüm dünyada yenmeden hiçbir ülke ekonomisinin eski rayına girmeyeceğinin altını çizerek, "Aşı milliyetçiliği iyi bir şey değil. Bize hiçbir faydası olmayacak. Aşıların veya diğer araçların küresel bir kamu ürünü olarak paylaşılması, dünya ekonomisinin daha hızlı şekilde toparlanması ve Covid-19'un neden olduğu kayıpların azalmasına yardımcı olacak" dedi.

TEST AŞAMASINDA 165 AŞI VAR

WHO Acil Durum Programları Direktörü Michael Ryan da dünya genelinde test aşamasında yaklaşık 165 aşı adayı bulunduğunu söyledi.

Bu aşılardan 26'sında klinik deney sürecine geçildi. Üçüncü aşama klinik deneyler yapılan 6 aşıdan 3'ü Çin'de.

Bir sonraki adımın aşının güvenli ve etkili olmasını sağlamak olduğunu belirten Ryan, 3’üncü aşama klinik deneylerde geniş çaplı testler yapılacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.