1. HABERLER

  2. BİLİM VE TEKNOLOJİ

  3. WhatsApp'ta virüs alarmı: Tüm kontrolü ele geçiriyor
WhatsApp'ta virüs alarmı: Tüm kontrolü ele geçiriyor

WhatsApp'ta virüs alarmı: Tüm kontrolü ele geçiriyor

Zorunlu güncelleme krizinin ardından Whatsapp kullanıcıları yeni bir tehditle karşı karşıya. Yeni keşfedilen bir kötü amaçlı yazılımın, Whatsapp'ta bir reklam gibi görünerek yayıldığı ve Whatsapp kontrolünü ele geçirdiği ortaya çıktı.

A+A-

 

Sabah'ta yer alan habere göre, yeni WhatsApp virüsü ile ilgili açıklama yapan bir virüs programı araştırmacısı Lukas Stefanko, "Bu kötü amaçlı yazılım, alınan herhangi bir WhatsApp mesaj bildirimini kontrol ediyor ve kurbanın telefonundan diğer kullanıcılara yayılıyor" açıklamasını yaptı. Bu yazılım gelen bir mesaja otomatik olarak yanıt göndermeye programlanmış durumda.

 

Bildirimlerin okunması için izin istemenin yanı sıra bu uygulama aynı zamanda arka planda çalışmak ve diğer uygulamaları kapatıp açmak için müdahaleci erişim talep ediyor. Bu, uygulamanın cihazda çalışan diğer uygulamaları kendi penceresiyle kaplayıp kimlik bilgilerini çalmak için kullanılabileceği anlamına geliyor.

Bu, Android'in hızlı yanıt işlevini destekleyen diğer mesajlaşma uygulamalarına gelecekteki bir güncellemede potansiyel olarak genişletilebilecek bir özellik olduğu anlamına geliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.