1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. WFP: 2,2 milyon Suriyeli daha açlık riskiyle karşı karşıya
WFP: 2,2 milyon Suriyeli daha açlık riskiyle karşı karşıya

WFP: 2,2 milyon Suriyeli daha açlık riskiyle karşı karşıya

A+A-

 Dünya Gıda Programı (WFP), yaklaşık 2,2 milyon Suriyelinin daha savaştan büyük zarar gören ülkede aç ve yoksulların saflarına katılma riski taşıdığı konusunda uyarıda bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı’nın (WFP) Twitter hesabından yapılan açıklamda, "Acil yardım olmazsa Suriye’de 2,2 milyon kişi daha açlığa ve yoksulluğa sürüklenebilir" denildi.

WFP Mayıs ayında da yaptığı açıklamda, Suriye'nin benzeri görülmemiş bir açlık kriziyle karşı karşıya kaldığı uyarısında bulunarak, ülkede 9,3 milyon sivilin gıda güvensizliği yaşadığını bildirmişti.

Dünya Gıda Programı (WFP) Kıdemli Sözcüsü Elisabeth Byrs, ülkede gıda güvensizliği yaşayan sivillerin sayısının sadece son 6 ayda, 1,4 milyon arttığını belirtmişti.

Birleşmiş Milletlere göre Suriye nüfusunun çoğu yoksulluk içinde yaşıyor ve gıda fiyatları geçen yıla oranla ikiye katlanmış durumda.

Aynı dönemde, Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgelerde yakıt krizi de yaşanıyor.

Şam yönetimi ise ekonomik çöküntünün nedenini ABD’nin yaptırımlarına bağlıyor.

Suriye ve Rojava’da 2011'de başlayan hükümet karşıtı protestoların ardından yaşanan savaş ve çatışmalar nedeniyle 380.000'den fazla insan öldü, milyonlarca insan evlerini ter etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.