1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Washington Post yazarından Trump'a İncirlik uyarısı
Washington Post yazarından Trump'a İncirlik uyarısı

Washington Post yazarından Trump'a İncirlik uyarısı

Washington Post yazarı Brian Klaas, ABD Başkanı Donald Trump'un Türkiye'ye yönelik sert politikalarına dünya güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle tepki gösterdi

A+A-

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post yazarlarından Klaas, ABD Başkanı'nı İncirlikte bulunan nükleer füzeler üzerinden uyardı. Türkiye-ABD arasında yaşanan krizin ulusal ve uluslararası güvenlik krizine dönüşebileceğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Yeni Ekonomi Yaklaşımı" sunumu yaptığı sırada attığı bir tweet, Türkiye'de piyasaları alt üst etti. ABD'nin Türkiye'den aldığı demir ve alüminyuma iki katı vergi getirdiğini açıklayan Trump, TL'yi de doğrudan hedef alarak Türkiye'ye karşı düşmanca bir yaklaşım sergiledi.

TRUMP'A İNCİRLİK UYARIS: NÜKLEER FÜZELER VAR

Trump'ın bu adımı, Türkiye'de olduğu kadar ABD ve dünyanın geri kalanında da tepki oluşturdu. Washington Post yazarı ve uluslararası politikalar uzmanı Brian Klaas ise, ABD cephesinden Trump'a en ilginç uyarıyı yapan kişi oldu. Twitter hesabından Trump'ın tweet'ine cevap veren Klaas "Erdoğan 'ın hayranı değilim, ama Trump'ın yaptığı pervasız bir çıkış. Türkiye bir NATO üyesi ve Türkiye'de bulunan bir ABD hava üssünde (İncirlik) 50 nükleer bomba bulunuyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.