1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. W. Post: Kaşıkçı cinayetinde kan donduran asit detayı
W. Post: Kaşıkçı cinayetinde kan donduran asit detayı

W. Post: Kaşıkçı cinayetinde kan donduran asit detayı

W. Post gazetesine konuşan üst düzey bir Türk yetkili, 2 Ekim'de Suudi Başkonsolosluğu'nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin parçalara ayrıldıktan sonra asitte eritilmiş olabileceği ihtimalinin değerlendirildiğini belirtti.

A+A-

 

Haberde ismi gizli tutulan yetkilinin, Kaşıkçı'nın cesedinin başkonsolosluk binasında ya da başkonsolosun rezidansında asitte eritilmiş olabileceğini, yapılan arama ve incelemelerde elde edilen delillerin de bu tezi desteklediğini ifade etti.

 

Yetkili gazeteye yaptığı açıklamalarda “Kaşıkçı'nın cesedinin gömülmesine gerek yoktu” dedi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Çarşamba günü soruşturmayla ilgili “Kaşıkçı'nın cesedi parçalandı ve yok edildi” açıklamasında bulunmuştu.

 

Suudi Arabistan'ın resmi makamları, Kaşıkçı'nın başkonsolosluk binasında öldürüldüğünü kabul etse de, cesedin nerede olduğunun bilinmediğini savunuyor. Suudi yetkililer, Kaşıkçı'nın cesedinin ‘yerli bir işbirlikçiye’ teslim edildiği yönünde açıklamalar yapmıştı.

 

Washington Post'a konuşan üst düzey Türk yetkili ise soruşturmayı yürüten ekiplerin ‘yerli işbirlikçi’ açıklamasını gerçekçi bulmadıklarını aktardı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.