1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Venezüella: ABD ve Kolombiya BM Tüzüğü'nü ihlal ediyor
Venezüella: ABD ve Kolombiya BM Tüzüğü'nü ihlal ediyor

Venezüella: ABD ve Kolombiya BM Tüzüğü'nü ihlal ediyor

Venezüella Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD ve Kolombiya hükümetlerinin, ülkeye insani yardım gönderilmesi sürecine dâhil olarak Birleşmiş Milletler (BM) Tüzüğü'nü ihlal ettiklerini belirtti.

A+A-

 

Arreaza, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sınırda organize edilen propaganda şovu ile başlayarak ABD ve Kolombiya makamları aslında BM Tüzüğü'nün tüm ilkelerini ve hedeflerini ihlal etti. Uluslararası toplum onları izliyor ve BM'de gerekli önlemler alınacak" ifadelerini kullandı.

​GUAIDO BUGÜNE KADAR SÜRE VERMİŞTİ

Kendisini Venezüella'nın geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, daha önce yaptığı açıklamada, Kolombiya ve Brezilya'ya gönderilen ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ülkeye sokmayı reddettiği insani yardımların 23 Şubat'ta Venezüella'ya getirilmeye başlanacağını belirtmiş ve orduya 'anayasanın yanında yer alması' için bu tarihe kadar süre vermişti.

 

Venezüella lideri Nicolas Maduro, insani yardımların ülkeye ulaştırılmasının ABD'nin işgal stratejisinin bir parçası olduğunu ve buna izin vermeyeceğini belirtiyor. Aynı nedenle Venezülla'da Brezilya sınırının da kapatılması kararlaştırılmıştı.

KRİZDE BİR AY GERİ KALDI

Venezüella'da parlamento başkanı olan muhalif siyasetçi Juan Guaido, 23 Ocak'ta kendisini geçici devlet başkanı ilan etmişti. ABD ve müttefiki bir dizi ülke de Guaido'nun başkanlığını tanımış ve seçilmesini 'kanunsuz' saydıkları Maduro'yu, 'muhalefete karşı şiddet uygulamaması için' uyarmıştı.

 

ABD'nin tehditlerine rağmen Rusya, Çin ve Türkiye'nin de aralarında olduğu bir dizi başka ülke ise Maduro'yu Venezüella'nın meşru başkanı olarak tanımaya devam ediyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.