1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Venezuela'dan ABD'li diplomatlara sınırdışı
Venezuela'dan ABD'li diplomatlara sınırdışı

Venezuela'dan ABD'li diplomatlara sınırdışı

Venezuela, ülkenin ekonomisini sabotew etmekle suçladığı üç ABD'li diplomata ülkeyi terk etmeleri için üç gün süre verdi

A+A-

Venezuela hükümeti, ülke ekonomisini sabote etmeye çalışmakla suçladığı üç Amerikalı diplomatı sınırdışı etme kararını aldı.

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, ülkeyi terk etmeleri için 48 saat süre tanıdığı diplomatların Eylül ayında elektrik şebekesini etkileyen bir sabotajda yer aldıklarını ve Venezuela şirketlerine üretimi azaltmaları için rüşvet verdiklerini iddia etti.

Elinde bu yönde deliller olduğunu belirten Maduro, sınırdışı edilecek diplomatların kimliklerini maslahatgüzar Kelly Keiderling, Venezuela'da bulunan en yüksek seviyedeki Amerikalı diplomat Elizabeth Hunderland ve David Mutt olarak açıkladı.

ABD ve Venezuela 2010 yılından bu yana birbirlerinin başkentlerinde büyükelçi bulundurmuyor. Washington-Karakas hattında ilişkiler 10 yılı aşkın süredir gergin bir seyir izliyor.

Latin Amerika'da ''Amerikan emperyalizmine karşı'' mücadele verdiğini söyleyen eski lider Hugo Chavez'in ölümünin ardından geçen Nisan ayındaki seçimlerde Chavez'in yerine geçen Nicolas Maduro, BM Genel Kurulu'nda yapması planlanan konuşmayı geçen hafta iptal etmiş, gerekçe olarak ''New York'a giderse hayatının tehlikeye girebileceğini'' öne sürmüştü.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.