1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Venezüela Maduro'ya suikastin detaylarını açıkladı
Venezüela Maduro'ya suikastin detaylarını açıkladı

Venezüela Maduro'ya suikastin detaylarını açıkladı

Venezüela Enformasyon Bakanı Jorge Rodriguez, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya suikast girişimi sırasında 3 insansız hava aracının (İHA) infilak ettiğini duyurdu.

A+A-

 

Rodrigues, Venezuella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yara almadan kurtulduğu suikast girişimi ile ilgili şu ayrıntıları verdi:

 

"Üç patlama gerçekleşti, biri başkanlık platformunun karşısında patlayan drone oldu, bir drone daha platformun solunda yükseldi ve infilak etti. Bu drone, muhafızların yakınlarının bulunduğu sektördekilerin sola doğru koşmasına neden oldu, üçüncü drone ise sahnenin güneyindeki binanın bulunduğu bölgede infilak etti."

‘SUİKAST HAZIRLIKLARI EN AZ 6 AY SÜRDÜ'

Maduro'ya suikastın hazırlıklarının 6 ay sürdüğünü belirten Rodrigues, "Başkan Maduro'nun güvenlik servisinin verdiği hızlı tepki sayesinde, kendisinin tahliyesinin sağlandığı gibi olay yerinde bulunan bazı failler de hızlı bir şekilde yakalandı. Şimdi bu kişiler, en az 6 aydır hazırlıkları yapılan bu operasyonun tüm detaylarını anlatıyor" ifadelerini kullandı.

Rodrigues daha önce, dün düzenlenen tören sırasında Maduro'nun bulunduğu Bolivar Caddesi'ndeki tribüne patlayıcı yüklü birkaç İHA'nın yönlendirildiğini, patlamalar sonucunda 7 askerin yaralandığını, Maduro'nun ise yara almadığını açıklamıştı.

Ardından ulusa sesleniş konuşması yapan Maduro, saldırıdan ABD ve Kolombiya'yı sorumlu tuttu. Bunun üzerine bir açıklama yayınlayan Kolombiya Dışişleri Bakanlığı, Bogota'nın olayla herhangi bir alakası bulunmadığını açıkladı.

Diğer yandan Fox News kanalına konuşan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD yönetiminin de Maduro'ya yönelik suikastla herhangi bir şekilde karışmadıklarını duyurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.