1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Vekalet Savaşlarının Amacı İsrail'i Korumak
Vekalet Savaşlarının Amacı İsrail'i Korumak

Vekalet Savaşlarının Amacı İsrail'i Korumak

Lübnan Hizbullah genel sekreteri Amerika ve Siyonist rejimin ilim ve teknolojiyi halkları zelil etmek için kullandıklarını söyledi.

A+A-

 

Seyid Hasan Nasrullah dün İslam Eğitim Enstitüsü'nün 25. Kuruluş yıl dönümünde Beyrut'un güneyinde video konferansla katıldığı törende yaptığı konuşmada, Arap ve Müslüman ülkelerde eğitim alanlarına yatırım yapılmamasını eleştirerek, Müslüman ülkelerde eğitim için yatırım yapmak yerine vekalet savaşları için milyarlarca dolar sarf edildiğini, bu savaşların hedefinin de Siyonist rejimi korumak olduğunu belirtti.

Nasrullah Gazze'deki duruma da işaretle, siyonist rejimin Gazze sakinleri için şartları dayanılmaz hale getirdiğini, öyle ki Gazzelilerin direnişten başka çareleri olmadığını, gelecek günlerde yaşanacak olanların bölge ve Gazze için önemli olduğunu belirtti.

Nasrullah Kaşıkçı cinayetine de işaretle hiç şüphesiz bu olayın Suudi ve Amerikalı yetkilileri zor durumda bıraktığını belirtti.

Nasrullah ayrıca Lübnan'da kabinenin kurulmasında İran'ın müdahalelerine dair söylentilere de işaretle, İran'ın bu süreçte yakından uzaktan ilgisi olmadığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.