1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Vanlı depremzedelerin ihtiyaçları karşılanacak
Vanlı depremzedelerin ihtiyaçları karşılanacak

Vanlı depremzedelerin ihtiyaçları karşılanacak

Van Belediyesi Meclisi, konteyner kentlerde kalan 120 depremzede aileye yardım etme kararı aldı. Ailelerin soğuktan korunması için katalitik soba yardımı yapacak olan belediye, afetzedelerin çamaşırlarını yıkamaları için çamaşırhane, banyo ihtiyaçları içi

A+A-

BDP'li Van Belediyesi, aylardır üç konteyner kentte elektrikleri kesilen ve iki aydır açlık grevinde olan depremzedelere yardımda bulunma kararı aldı. Üç konteyner kentte kalan depremzedelerin Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile görüşmelerinin ardından, Van Belediyesi Meclisi toplanarak neler yapılabileceğini tartıştı. BDP'li Belediye Meclis üyeleri ilk olarak konteyner kentte kalan ailelere insani yardım amacıyla bir çalışma başlatarak, yapılacaklara ilişkin Belediye Meclisi'ne önerge sundu. Önergede kış ayı gelmeden önce 120 ailenin sorunlarının hemen çözülmesi gerektiğini, bunun için Van Belediyesi'nin imkanları ölçüsünde insani yardım yapması gerektiği vurgulandı.
 
'BDP'li meclis üyelerinden AKP'li üyelere tepki'
 
Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay'ın önergesi ile gündeme alınan konteyner kent sorunları, BDP ile AKP'li meclis üyeleri arasında gergin tartışmalara da neden oldu. AKP meclis üyeleri, bazı siyasi partilerin bu insanları siyasi malzeme olarak kullandığını ve valiliğin önerdiği teklifleri kabul etmediklerini iddia ederek, önergeye karşı çıkması, BDP'li Belediye Meclis üyelerinin tepkisine neden oldu. 
 
'Depremzedeler vicdanları sızlatacak acımasız uygulamalarla karşı karşıya' 
 
BDP'li üyeler ise, hiçbir parti ayrımı yapılmadan depremzedelere yardım yapılması gerektiğini belirterek, konteyner kentlerde insani bir dramın yaşandığını, elektriklerin kesilmesinin vicdanları yaralayacak kadar acımasız bir uygulama olduğunu belirtti. Konut yapmanın belediyenin değil, hükümetin sorumluluğunda bulunduğunu vurgulayan BDP'li üyeler, ayrıca TOKİ konutlarının da bedava verilmiş gibi gösterildiğini, ancak bunun aksine maliyetinin çok üzerinde halka verildiğini ve 20 yıl borçlandırıldıklarını hatırlattı. 
 
Doğar: AKP çeteleri destekliyor, biz halkımızı destekliyoruz
 
Yapılan tartışmalara rağmen, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar'ın katalitik soba yardımı, çamaşırların yıkanması ve insanların banyo yapmaları için hamam tutulması teklifi kabul gördü. Doğar, "AKP'li üyeler bunun çözümü için komisyon kuralım diyorlar, bu iş komisyonun çözeceği bir iş olmaktan çıkmıştır. Acil bir yardım gerekmektedir. Buna birçok siyasi ve kentin sivil dinamikleri aracı olmasına rağmen, Valilik verdiği karardan geri dönmedi. Yanlışa devam eden valilik, çoluk çocuğu kış mevsiminde soğuğa mahkum etti. Hastalıklarla baş başa bıraktı. Biz bunları yalnız bırakmayacağız, direnişlerini ve eylemlerini destekliyoruz. AKP nasıl bazı çeteleri destekliyor ve yardım ediyorsa bizler de kendi insanımızı destekliyor ve acılarını paylaşıyoruz" dedi.
 
Belediye, depremzedelerin ısınma, banyo ve çamaşır sorunlarını çözecek
 
Yapılan tartışmaların sonunda önerge iki partinin de "evet" oyu ile kabul edildi. Alınan karar gereği Van Belediyesi acilen, üç konteyner kentte kalan 120 aileye ilk etapta soğuktan korunmaları ve köklü çözüm bulununcaya kadar katalitik soba dağıtımı yapacak. Belediye ayrıca ailelerin çamaşırlarını yıkamaları için çamaşırhane, banyo ihtiyaçları için de hamam kiralayacak.
diha

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.