1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Van’da Kürtçe tabelalar tekrar asılmaya başlandı
Van’da Kürtçe tabelalar tekrar asılmaya başlandı

Van’da Kürtçe tabelalar tekrar asılmaya başlandı

Kayyum yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldıktan sonra tepkiler üzerine “Yenileniyor” açıklaması yapılan Kürtçe tabelalardan bir tanesi tekrar dikildi.

A+A-

 

Van’ın Çaldıran ilçesinde birçok köyün isimlerinin yer aldığı Kürtçe ve Türkçe tabelalar, geçen hafta Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılarak yerlerine sadece Türkçe isimlerin yer aldığı tabelalar dikildi. Kürtçe tabelaların kaldırılmasına başta Kürtler olmak üzere bir çok kesimden tepki gelmişti.

Van Büyükşehir Belediyesi’nden tabelaların kaldırılmasına ilişkin yapılan açıklamada, “Tabelaların yenilenme çalışması devam ediyor. Kürtçe içeriğe sahip tanıtım tabelalarının da kurulumu sürüyor. Bazı yayın organlarında Kürtçe tabelaların söküldüğü yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı, lokal olarak mevzu olan yerde hata sonucu bir görüntü ortaya çıkmıştır. Aslında Mart ayından bu yana tanıtım tabelaları yan yana Türkçe ve Kürtçe içeriklidir. Kürtçenin tabelalardan kaldırılması söz konusu değildir. Tabela değişim çalışmalarımızı ay sonuna kadar tamamlayacağız” ifadeleri kullanılmıştı.

Açıklamanın ardından Çaldıran ilçesinde tabela çalışmasının yapıldığı yerde, iki dilli tabelaların bir hafta önce kaldırıldığı ve yerine sadece Türkçe tabelanın dikildiği bir kez daha görüldü. Ancak Çaldıran-Doğubayazıt yol güzergahında sadece bir noktada bulunan Türkçe tabelaların yanına, Kürtçe tabelalar asıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.