1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Van’da koronavirüslü hastayı gizleyen muhtar görevden uzaklaştırıldı
Van’da koronavirüslü hastayı gizleyen muhtar görevden uzaklaştırıldı

Van’da koronavirüslü hastayı gizleyen muhtar görevden uzaklaştırıldı

A+A-

 Van’ın Başkale ilçesi Xirabe (Örmetaş) kırsal Mahallesi Muhtarı Mikail Duman, koronavirüslü (Covid-19) hastaları gizleyince görevden uzaklaştırılırken, İstanbul’dan gelen koronavirüslü hastalar hakkında bilgi veren Edremit ilçesi Pertek (Doğanlar) Mahallesi Muhtarı İbrahim Öndil ise Valilik tarafından ödüllendirildi.

Xirabe Köyü Muhtarı Mikail Duman, mahallesindeki Covid-19’lü hastaları gizleyince görevden uzaklaştırılırken, İstanbul’dan gelen korona virüslü hastalar hakkında bilgi veren Pertek Köyü Muhtarı İbrahim Öndil ise Valilik tarafından ödüllendirildi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve Kürt illerinde de Covid-19 pandemisiyle mücadele etkili bir şekilde devam ederken, hastalığın yayılmaması için yapılan uyarıları dikkate almayanlar cezalandırılıyor.

İbrahim Öndil, İstanbul’dan Van’a gelen ve 4 koronavirüs hastasını taşıdığı belirlenen otobüsü Van Valiliğine bildirdi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in bilgilendirmesi üzerine otobüs Erzincan’da durdurularak hastalar ambulanslarla hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınmıştı. Bu olay üzerine Vali Bilmez, Öndil’e duyarlılığından dolayı teşekkür belgesi vererek ödüllendirdi.

Telekonferansla Muhtar Öndil ile görüşen Vali Bilmez, “Bu duyarlılığınız sayesinde pozitif vakası bulunan hastalar tedavi altına alınırken, ayrıca 3 pozitif vaka daha tespit edildi. Sizin sayenizde mahalleniz büyük bir salgından korunmuş oldu. Bunun için teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan İstanbul’dan Van’a 7 Nisan 2020 gelen bir kişinin koronavirüs taşıdığı gerekçesiyle ilçe hıfzıssıhha kurulu kararıyla Xirabe köyü karantinaya alındı. Karantina süreci devam ederken, sağlık ekipleri de mahallede taramalarını sürdürdü. Ancak mahalleye İstanbul’dan gelen başka vatandaşların da olduğu ve koronavirüs taşıdığı belirlenince muhtarın köye gelenleri gizlediği ortaya çıktı. Bunun üzerine Başkale Kaymakamlığı, Muhtar Duman hakkında görevi ihmal soruşturması başlatarak geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.