1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Van'da gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları yasağı 15 gün uzatıldı
Van'da gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları yasağı 15 gün uzatıldı

Van'da gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları yasağı 15 gün uzatıldı

A+A-

Van'da, 2016’den beri uygulanan gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları yasağı 15 gün daha uzatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, anayasa ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylem ve saldırıların önüne geçilmesinin planlandığı belirtildi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının engellenmesinin amaçlandığı anlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Van ili coğrafi sınırlarında 18 Haziran'dan geçerli 2 Temmuz tarihi de dahil olmak üzere 15 gün süre ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları 2911 sayılı kanunun 17. maddesine istinaden yasaklanmıştır. İlimizde düzenlenecek olan basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılmasının, çadır ve stant kurulmasının/açılmasının, imza kampanyası düzenlenmesinin, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılmasının, İl idaresi Kanunu'nun 11. maddesinin A ve C fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihlerde mülki idare amirinin iznine bağlanmıştır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.