1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Van’da ‘Burası Kürdistan’dır’ diyen esnaf gözaltına alındı
Van’da ‘Burası Kürdistan’dır’ diyen esnaf gözaltına alındı

Van’da ‘Burası Kürdistan’dır’ diyen esnaf gözaltına alındı

A+A-

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Van ziyareti sırasında, “Burası Kürdistan’dır” diyen esnaf Hacı Tunç gözaltına alındı.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a giden Mustafa Sarıgül, İpekyolu ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Burada esnafla konuşan Sarıgül’e o sırada orada bulunan Hacı Tunç, “Ne kadar dil o kadar mutluluk. Doğu kültürü bambaşkadır. Doğuyu unutmayalım. Bir arkadaşımız Siirt’te ‘Burası Kürdistandır’ dedi. Bin, iki bin yıl önce burası Kürdistan’dı. Yine de Kürdistan olacak. İtiraz etmeyelim. Bizi yaratan Allah’tır. Allah Kürtçeyi, Türkçeyi, Arapçayı, İngilizceyi de biliyor” dedi.

Sarıgül de Hacı Tunç’a cevaben  “Türkiye Cumhuriyeti topraklarında herkes kendi ırkını, kendi düşüncesini özgür bir şekilde konuşur. Hudut ve bayrak birliği diyen bütün yurttaşlarımızla el ele kol kola ve omuz omuza olacağız” ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül pazardan ayrıldıktan sonra Hacı Tunç’un işyerine giden polisler, Tunç’u gözaltına alarak Terörle Mücadele Şubesi’ne götürdü.

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Van Barosu yöneticilerinden Kadir Kutevi, "Hacı Tunç Van'da halk pazarında Mustafa Sarıgül ile konuşurken 'Kürdistan' kelimesini kullandığı için gözaltına alındı, şu anda Terörle Mücadele Merkezi'nde tutuluyor" dedi.

Kutevi, Van Barosu avukatların Tunç'u ziyaret etmek istediğini ancak güvenlik güçlerinin buna izin vermediğini sözlerine ekledi.

Öte yandan dün akşam saatlerinde polislerin Hacı Tunç’un evi ve iş yerinde arama yaptığı öğrenildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçen ay yaptığı Siirt ziyaretinde "bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır" ifadesini kullanan esnaf Cemil Taşkesen de sabaha karlı evinde gözaltına alınmıştı. Taşkesen daha sonra sonra serbest bırakılmıştı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.