1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. ‘Van’da 13 kişi donarak öldü’ ihbarı
‘Van’da 13 kişi donarak öldü’ ihbarı

‘Van’da 13 kişi donarak öldü’ ihbarı

Van'ın Çaldıran ilçesinin İran sınırını kaçak yolla geçen 13 göçmenin, tipiye yakalandıkları dağda donarak hayatını kaybettiği iddia edildi.

A+A-

 

İHA'nın haberine göre Van'da İran sınırını geçen 13 kaçak göçmenin donarak yaşamını yitirdiği belirtildi.

Olayla ilgili Van Valiliği'nden yapılan açıklamada bölgeye yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşılamadığı konun araştırılacağı ifade edildi.

Ajansta yer alan valiliğin açıklaması şu şekilde:

"Akşam saatlerinde Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığına yurda yasa dışı yollardan giren 13 düzensiz göçmenin donarak yaşamını yitirdiği ihbarı yapılmıştır. İhbar üzerine adli, askeri makamlar ve AFAD'a konu ile ilgili olarak bilgi verilmiştir. Bölgede yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı ulaşım sağlanamamaktadır. Hava şartlarının normale dönmesi ile birlikte konu araştırılacaktır. Ayrıca İranlı yetkililere konu iletilip bilgi almaya çalışılmaktadır."

Vali Mehmet Emin Bilmez ise yaptığı açıklamada, konunun detaylı bir şekilde incelendiğini belirterek "Adli, askeri makamlara ve AFAD'a konu ile ilgili olarak bilgi verilmiştir. Bölgede yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı ulaşım sağlanamamaktadır. Hava şartların normale dönmesi ile birlikte konu araştırılacaktır. Ayrıca İranlı yetkililere konu iletilip bilgi almaya çalışmaktayız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.