1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Uygur Müslüman kadınlar Çin Cehennemini Yaşıyor
Uygur Müslüman kadınlar Çin Cehennemini Yaşıyor

Uygur Müslüman kadınlar Çin Cehennemini Yaşıyor

Esasen casusluk yapan Çinli yetkililerin bir milyondan fazlası, Doğu Türkistan'da Sincan eyaletindeki Uygurların evlerine yerleştirildi.

A+A-

 

Radio Free Asia (RFA)'nın elde ettiği kaynaklara göre , Çin'in kuzeyindeki Sincan eyaletindeki (Doğu Türkistan) etnik azınlık Müslümanların çoğu yeniden eğitim adı altında toplama kamplarına doldurulurken Müslüman kadınlar, Çin hükümetinin yetki verdiği görevlilerle yataklarını paylaşmak zorunda kalıyor.

Bu görevliler aileleri “izlemek” amacıyla, çoğunlukla Uygur kadınların evlerinde hayatını geçirmek üzere gönderiliyor.

Çin'in gönüllü “Eşleş ve Aileyle Ol” programı dediği şeyde , Komünist Parti yetkilileri Müslüman Uygur kadınların evlerine gönderildi. Bu memurlar evlerde yaşıyor, düğünlere ve cenazelere katılıyor, çocuklara Mandarin Çincesi öğretiyor ve aile üyelerine hayatın tüm yönleriyle ilgili sorular soruyor. Adının verilmesini istemeyen bir Çinli yetkili RFA ile yaptığı konuşmada Uygur kadınlarına “yardım etmek” için bu evlerde yaşadıklarını söyledi :

"İdeolojilerine yardımcı oluyoruz, yeni fikirler getiriyoruz… onlarla hayat hakkında da konuşuyoruz, bu süre zarfında birbirimiz için duygular geliştiriyoruz. ”

Esasen casusluk yapan bu Çinli görevli gibi bir milyondan fazlası , Sincan eyaletindeki Uygurların evlerine yerleştirildi. Eşi toplama kamplarında hapsedilmiş olan Uygurlu kadınların evlerinde kalan bu, etnik azınlık Müslüman nüfusuna karşı Çin'in soykırımının bir başka örneği.

Uygur kocalarının ve erkeklerinin çoğunun gönderildiği bu toplama kampları, Holokost'tan bu yana halkların en büyük kitlesel hapsidir ve çoğu Uygur Müslümanı olan Çin'den bir milyondan fazla etnik azınlık Müslümanı tuttuğu söylenmektedir . Toplama kamplarında bulunanlar toplu tecavüz, sterilizasyon, işkence ve hatta yargısız ölümlere maruz kaldılar. Sincan'daki Uygur ailelerinin de devlet yetkilileri tarafından hükümet üyelerini evlerine davet etmeleri ve siyasi ve dini görüşleri hakkında bilgi vermeleri istenmektedir.

Kazak Müslüman kadından tecavüz anıları

Azınlık Kazak etnik grubundan bir Çinli Müslüman olan Sayragul Sauytbay, Uygur Müslümanlar da dahil olmak üzere yüzlerce başka Müslüman azınlık grubunun yanı sıra, Çin'in gözaltı kamplarında birkaç ay boyunca gözaltında tutuldu.

Çin devleti tarafından yapılan acımasız insan hakları ihlallerini ayrıntılarıyla anlatan Sauytbay, tutuklanan kadınlara yönelik toplu tecavüzleri izlemek zorunda kaldıklarını ve Çin eyaletine dağılmış toplama kamplarında çok sayıda başka işkence türlerine maruz kaldıklarını hatırlatıyor :

"Polisler onu perişan etmesini ve herkesin önünde birbiri ardına tecavüz etmesini emretti. Ona tecavüz ederken, nasıl tepki verdiğimizi görmek için kontrol ettiler. Başını çeviren ya da gözlerini kapatan, öfkeli ya da şok olmuş kişiler ellerinden alındı ​​ve onları bir daha hiç görmedik. Berbattı. Ona yardım edememe konusunda çaresizlik hissini asla unutmayacağım. ”

Çin’in gözaltındakilere tecavüz kullanımı, ülkedeki etnik Müslüman azınlıklara etnik olarak soykırım silahı olarak kabul edilmeli, Uygur, Kazak ve diğer Müslüman azınlık kadınları özellikle tecavüz ve cinsel tacizle hakaret görüyor.

Sauytbay ayrıca, insanlık onurunu hiç yakışmayan toplama kamplarının korkunç koşullarını şöyle açıklıyor :

16 metrekarelik bir odada neredeyse 20 kişi vardı… Odalarında da kameralar vardı ve ayrıca koridorda. Her odada bir tuvalet için plastik bir kova vardı. Her mahkuma tuvaleti kullanmak için günde iki dakika verildi ve kova günde yalnızca bir kez boşaltıldı…. [Ayrıca] her gün, polisler güzel kızları yanlarında götürdü ve bütün gece odalarına geri dönmediler. ”

Sautybay , kamplarda, mahkumların İslam'ı kınamaları ve “Komünist Partiye Teşekkür Ederiz”, “Çin'i seviyorum” ve “Xi Jinping'i [Çin Devlet Başkanı]” gibi sloganlar atmaya zorlandıklarını anlatıyor . Bütün mahkumlar ayrıca domuz eti yemek zorunda kaldılar. Kamptan geçici olarak serbest bırakıldıktan sonra komşu Kazakistan'a kaçmayı başaran Sautybay , o zamandan beri İsveç'te sığınma hakkı aldı.

Bu toplama kamplarına “yeniden eğitim kampları” diyen Çin, bu kampların, komünist devlet içindeki tehlikeli dış etkilerin ve İslami aşırılık yanlılarının engellenmesine yardım ettiğini, ancak insan hakları gruplarının Çin'den daha fazla rapor yayınladıkça ortaya çıktıklarını açıkça belirtti.

İşkence hikayeleri, zorunlu telsiz, zorla kısırlaştırma ve hatta yargısız ölümler içeren kamplar. Tüm bunlar açıkça soykırım anlamına geliyor ve Çin'in cezasız kalmaya devam etmesi nedeniyle dünyanın çoğu tehlikeli olarak sessiz kalıyor.

Kaynak: themuslimvibe

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.