1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Usluer, "Noter tasdikli imza sayımız 630"
Usluer, "Noter tasdikli imza sayımız 630"

Usluer, "Noter tasdikli imza sayımız 630"

CHP PM Üyesi Gaye Usluer, "Olağanüstü kurultay süreci bir an önce Genel Başkanımız tarafından başlatılmalıdır" dedi.

A+A-

 

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonrası CHP'de olağanüstü kurultay çağrısı yapan muhalifler, topladıkları imzaları Genel Merkez'e teslim etti. Noter tasdikli imza sayısının 630 olduğunu açıklayan CHP PM Üyesi Gaye Usluer, "Olağanüstü kurultay süreci bir an önce Genel Başkanımız tarafından başlatılmalıdır" dedi.

 

CHP'de parti içi muhalefet, olağanüstü seçimli kurultay için toplanan noter onaylı imzaları Genel Merkez'e teslim etti. İmzaların tesliminde konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, "Noter tasdikli imza sayımız 630" dedi.

Usluer, "Bir düğümü hep birlikte düğüne çevirelim. Önümüzde yerel seçimler var. Yüzde 22.6'lık bir sonucumuz var. Yerel seçimlere hazırlanırken en büyük anket yakın zamandaki seçimlerdir. Bu puan bizim yerel seçimlere giderken anket sonucumuzdur. İsteğimiz CHP'de kişilerin değişmesi değildir. İsteğimiz yeni bir yönetim anlayışının devreye girmesidir. Kurultayın toplanabilmesi için delege imzaları için bir noter şartı yok. Delegelerin salt çoğunluğunun beşte biri ile toplanabiliyor ama bizim tüzüğümüzde noter şartı ve salt çoğunluk şartı var. Bugün için toplam delege sayısı 1240. Noter tasdikli imza sayımız 630" diye konuştu.

 

'TEK ADAMLARIN OLDUĞU YERDE DEMOKRASİ OLMAZ'

"Olağanüstü kurultay süreci bir an önce Genel Başkanımız tarafından başlatılmalıdır" diyen Usluer, "50 arkadaşımız belgelerini hâlâ bize ulaştırmadı. Lütfen pazartesi günü 17:00'a kadar bizlere ulaştırın. Onun dışında doğrudan genel merkeze imzalarını gönderenler var. Genel merkezin onların hesabını da iyi tutacağına eminiz" dedi.

 

Usluer, "Tek adamların olduğu yerde demokrasi olmaz. Biz parti içi bir olaydan bahsediyoruz. Hatırlarsanız 9-10 Mart'ta da daha demokratik tüzük isteyerek yola çıkmıştık. Hareket, sonuçlandırılmayan bir başlangıcın sonucudur. Biz parti içinde daha fazla demokrasi diyerek yola çıkan bir hareketin parçalarıyız" diye konuştu.

Olağanüstü kurultaya gidilebilmesi için noter tasdikli imza sayısının 621 olması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.