1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ürdün'de parlamentodan çağrı: İsrail büyükelçisini ülkeden kovun
Ürdün'de parlamentodan çağrı: İsrail büyükelçisini ülkeden kovun

Ürdün'de parlamentodan çağrı: İsrail büyükelçisini ülkeden kovun

Ürdün Parlamentosu, İsrail'in El Aksa Camii'ne saldırısına, kapılarının kapatılması ve demir zincirlerinin Rahmet kapısına asılmasına tepki gösterdi.

A+A-

Ürdün Parlamentosu, İsrail'in El Aksa Camii'ne saldırısına, kapılarının kapatılması ve demir zincirlerinin Rahmet kapısına asılmasına cevaben Ürdün Meclisi'ndeki Filistin Komitesi’nin İsrail büyükelçisinin Amman'dan kovulması ve Ürdün büyükelçisinin Tel Aviv'den geri çağrılması önerilerini kabul etti.

Ürdün hükûmetine, Ürdün'ün Tel Aviv Büyükelçisi Gassan el-Mecali'yi geri çekmesi ve İsrail'in Amman Büyükelçisi Amir Weissbrod'u da sınır dışı etmesi çağrısının yapıldığı açıklamada, "Hükümeti, Ürdün Tel Aviv Büyükelçisi Gassan el-Mecali yi geri çağırmaya ve Amman'da bulunan İsrail büyükelçisi Amir Weissbord'u ülkeden kovmaya çağırıyoruz. İşgal güçlerinin Kudüs'teki uygulamaları, etnik, mezhepsel ve bölgesel gerilimleri kışkırtan ve Müslümanları tahrik eden yeni ve tehlikeli bir aşamadır. Bu, tüm halkları tehdit eden nefret söylemine ve aşırılığa katkı sağlar." ifadeleri yer aldı.

Filistin Komitesi, Rahmet kapısına asılan demir kilitlerin kaldırılması için gösterilen Kraliyet çabalarını takdir ettiğini ifade ederek tüm Arap ve İslami parlamentoları, bölgesel ve uluslararası forumları, bu tür ırkçı uygulamaların ağır sonuçlarını engellemek ve İsrail'in El Aksa Camii'nin zamansal ve mekânsal bölünmesini empoze etme girişimlerine karşı koymak için İsrail'in adımlarına karşı gerekli önlemleri almaya çağırdı.

Kaynak:islamianaliz.com

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.