1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. UNRWA: Gazze'nin Durumu Vahim
UNRWA: Gazze'nin Durumu Vahim

UNRWA: Gazze'nin Durumu Vahim

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı UNRWA Gazze'ye uygulanan ambargo nedeni ile bu bölgedeki ekonomi durumun daha da vahim hal aldığını duyurdu.

A+A-

 

UNRWA koordinatörü  Philippe Lazzarini dün yaptığı açıklamada Gazze şeridinin durumundan endişe duyduğunu ifade ederek, Gazze'de sosyal ve ekonomik durumun her geçen gün daha da kötüleştiğini, halkın gıda maddeleri konusunda yoğun sıkıntı yaşadığını duyurdu.

Böyle kırılgan ve hassas bir dönemde UNRWA'nın Gazze'ye insani yardımda bulunmak için bütçe öngörmesi gerektiğini belirten Lazzarini, Amerika'nın Ajansa mali yardımlarını kesmesi hakkında da Ajansın kaos içinde olduğunu ve bunun ise Filistinli mülteciler için gerçek bir tehdit olduğunu ifade etti.

Amerika Ocak 2018'de UNRWA'ya yaptığı 300 milyon dolarlık yardımını, Filistinlileri sözde Asrın Anlaşması'nı kabullendirmek hedefi ile baskı altına almak için kesti.

UNRWA batı yaka, Gazze şeridi, Ürdün, Lübnan ve Suriye'de bulunan yaklaşık 6 milyon mülteci ve avareye yardım ediyor fakat Amerikan yardımının kesilmesi ile büyük bir finans krizi yaşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.