1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. UNICEF'ten Suriyeli çocukların eğitimi için bağış kampanyası
UNICEF'ten Suriyeli çocukların eğitimi için bağış kampanyası

UNICEF'ten Suriyeli çocukların eğitimi için bağış kampanyası

A+A-

UNICEF Türkiye Milli Komitesi "Türkiye'de Suriyeli mülteci çocukların kayıp nesil olmamaları için size ihtiyacı var" sloganıyla bir yardım kampanyası başlattı.

1,6 milyon Suriyeli çocuğun kayıp kuşak olmasının önüne geçmenin tek yolu eğitimdir diyen UNICEF, hayırseverlerden bağış kampanyasına yardım yapmalarını istiyor.

2011'den bu yana Suriye'de devam eden savaşın en ağır bedelini çocukların ödediği ifade edilirken eğitimlerinin, duygusal sağlıklarının ve yaşamlarının risk altında olduğu belirtiliyor.

Türkiye'de 4 milyon Suriyelinin 1,74 milyonunun çocuk olduğu ve Ocak 2019 itibarıyla okula kayıtlı olan 645 bin çocuğa karşı, yaklaşık 400 bin çocuğun hala okul dışında olduğuna dikkat çeken UNICEF yetkilileri Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde olduklarını ve öğretmenlerin tüm dezavantajlı gruplara yönelik kapsayıcı eğitim sunma konusunda beceri ve yetkinliklerini artıran formasyonlar alması için destek vermeyi hedeflediklerini kaydediyorlar.

'UNICEF'in sayfasında atılan adımlar sıralanıyor:

Suriyeli gönüllü öğretmenlere ödenek veriliyor, okullar ve "Geçici Eğitim Merkezleri" kuruluyor.

Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım kuruluşunun (ECHO) finansal desteği ile okula devam eden çocuklara 'Suriyeli ve Diğer Mülteci Çocukların Eğitimi için Şartlı Eğitim Yardımı' (Ş.E.Y.) sunuluyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı iş birliğiyle, okul devamlılığını sağlayarak, okul terk oranlarını azaltarak ve okul kaydını teşvik ederek okullardaki mülteci çocuk sayısının artırılması hedefleniyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte çocuk koruma hizmetlerinin geliştirilmesi için çalışılıyor. Savaşa maruz kalan çocuklara, kamplarda ve kamp dışında “Çocuk Dostu Alanlar” kurarak psiko-sosyal destek verilmesi sağlanıyor.

Ergenlere ve gençlere topluluklarında pozitif roller almaları için eğitimler veriliyor, sosyal uyum hedefiyle akran ergen ve gençlerin bir araya geleceği aktiviteler gerçekleştiriliyor.

Ebeveynlere, çocuklarındaki sorunlarla baş edebilmeleri için destek veriliyor.

Aşılama, gıda, okul malzemesi ve kıyafet desteği gibi temel ihtiyaçları karşılanıyor.

Kampanyaya 1.600 TL'lik bağış ile 35 çocuğun 1 aylık okul masrafı ve 75 TL'lik bağış ile 1 çocuğun 1 yıl boyunca okul öncesi eğitim alması sağlanabiliyor.

Kaynak: T24

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.