1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Umman: havalimanlarımız Yemen'e yardım için açık olacak
Umman: havalimanlarımız Yemen'e yardım için açık olacak

Umman: havalimanlarımız Yemen'e yardım için açık olacak

Umman dışişleri bakanlığı danışmanı Yusuf Bin Alavi, bu ülkenin havalimanlarının Yemen halkına yardım için açık olacağını ifade etti.

A+A-

 

Umman dışişleri bakanlığı danışmanı Yusuf Bin Alavi BM genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, Umman ve Yemen arasındaki işbirliğinin iki ülke arasındaki komşuluk ve kardeşlik ilişkileri temelinde devam edeceğini ifade etti.

 

Yemen'de çeşitli hastalıların yayılması ve Yemen halkının sağlık sorunlarına maruz kalmasının bu ülke altyapı tesislerinin yok olmasından kaynaklandığını kaydeden Umman'lı yetkili, Uluslararası camiadan Yemen halkına yardım için gerekli mekanizmaları sağlamasını talep etti.

Suud rejiminin başını çektiği savaş ittifakının Yemen'e saldırıları ve bu ülkenin altyapı tesislerini tahrip etmesi, Yemen'de kolera gibi salgın hastalıkların yayılmasına yol açmış bulunuyor.

Suud rejimi ve müttefiklerinin Yemen'e düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 14 bin Yemen'li hayatını kaybederken, 10 binlercesi yaralanmış ve milyonlarcası da mülteci durumuna düşmüş bulunuyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.