1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uluslararası Af Örgütü’nden Suruç çağrısı
Uluslararası Af Örgütü’nden Suruç çağrısı

Uluslararası Af Örgütü’nden Suruç çağrısı

A+A-

 

Uluslararası Af Örgütü, Urfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan olay ile ilgili tarafsız soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

 

Uluslararası Af Örgütü, Urfa'nın Suruç ilçesinde seçim çalışmaları sırasında çıkan ölümcül şiddet olaylarının ardından Türkiyeli yetkililere çağrıda bulundu.

 

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Strateji ve Araştırma Yöneticisi Andrew Gardner tarafından yapılan açıklamada, "Türkiyeli yetkililer konuyla ilgili derhal bağımsız ve tarafsız bir soruşturma başlatmalı. Gerginliğin bir an önce düşürmesi ve kamu düzeninin sağlanması adına gerekli tüm adımlar atılmalı. Bu tarz saldırılar kesinlikle cezasız kalmamalı" denildi.

 

 

14 Haziran Perşembe günü, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim çalışmaları sırasında yaşanan tartışma sonrası, iki ayrı silahlı çatışma yaşandı.

 

Suruç’ta, Yıldız’ın korumalarının ateş açması sonucu başlayan olaylarda 4 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi de yaralanmıştı.

 

Seçim çalışmaları sırasında çıkan kavgada, milletvekilinin kardeşi Mehmet Şah Yıldız ve ilçe esnafından Esvet Şenyaşar ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar, hayatlarını kaybetmişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.