1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Uluslararası Af Örgütünden ABD'ye Suçlama
Uluslararası Af Örgütünden  ABD'ye Suçlama

Uluslararası Af Örgütünden ABD'ye Suçlama

Honduras’tan yola çıkıp Meksika-ABD sınırına varan göç kafilesinde yer alan 8 yaşındaki Guatemalalı göçmen çocuk ABD tarafından gözaltında tutulduğu sırada hayatını kaybederken Uluslararası Af Örgütü, ABD'nin insan hakları ihlallerini sert dille eleştirdi

A+A-

 

Af Örgütü, bu hadise üzerine yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin insan hakları ihlallerine derhal son vermesi gerektiğini bildirdi. 

 

Bu ay içerisinde 7 yaşındaki bir göçmen çocuk da ABD tarafından gözaltına alındıktan hemen sonra susuzluğa bağlı kalp krizi sebebiyle ölmüştü.

BBC’de yer alan habere göre, 18 Aralık’ta yasadışı yollardan Meksika-ABD sınırını geçerken yakalanan göçmen çocuk babasıyla birlikte gözaltına alındı.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma (CBP) tarafından yapılan açıklamaya göre, kimliği resmi kurumlarca henüz onaylanmayan 8 yaşındaki göçmen çocuk 24 Aralık Pazartesi günü yerel saatle 23.48’de 
hastalık belirtileri gösterdikten sonra hayatını kaybetti. Çocuğun ölüm sebebi henüz bilinmiyor.

İnsan hakları savunucusu gruplar CBP’yi eleştirirken, Guatemala Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili soruşturma başlatılması çağrısı yaptı.

Honduras’tan binlerce göçmen şiddet ve derin ekonomik sıkıntılar sebebiyle çıktıları yolda ABD’ye varmayı amaçlıyordu. Göç yolunda El Salvador ve Guatemala’dan da göçmenlerin eklendiği kafiledekilerin küçük bir kısmı Meksika’da kalmayı tercih ederken büyük çoğunluk ABD’ye geçebilmek amacıyla halihazırda Meksika-ABD sınırında bekliyor.

Bu arada Trump'ın göçmen politikalarına tepkiler ise giderek artıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.