1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Uluslararası Af Örgütü ve Avrupa Parlamentosu'ndan Kaşıkçı açıklaması
Uluslararası Af Örgütü ve Avrupa Parlamentosu'ndan Kaşıkçı açıklaması

Uluslararası Af Örgütü ve Avrupa Parlamentosu'ndan Kaşıkçı açıklaması

Suudi tarafından Kaşıkçı'nın öldürülmesine yönelik tepkilerin devamında Uluslararası Af Örgütü ve Avrupa Parlamentosu, Kaşıkçı olayı hakkında BM tarafından bağımsız soruşturma yapılmasını istedi.

A+A-

 

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili bu ülkenin soruşturmasının bir aklamaya dönüşmesinden kaygı duyulduğunu bildirdi.

 

Londra merkezli insan hakları kuruluşu Uluslararası Af Örgütü yetkilisi Rawya Rageh, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı'ya ilişkin son açıklamasını değerlendirerek, "Bunun bir aklamaya veya olaya karıştığından kuşku duyulan makam tarafından yürütülen bir soruşturmaya dönüşmesinden kaygı duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Suudi Arabistan'da yürütülen soruşturmanın "tarafsızlığı" noktasında soru işaretlerinin mevcudiyetini koruduğunu belirten Rageh, adaletin yerini bulması için olayla ilgili Birleşmiş Milletler tarafından bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

 

Öte yandan Avrupa Parlamentosu başkanı Antonio Tajani: "Acilen Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin kanıtların incelenmesini sağlayacak titiz bir uluslararası soruşturma başlatılmalı"

 

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger da Suudi Arabistan'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın "ölümüyle" ilgili açıklamasına ilişkin, "AB Temsilcisi'nin (Federica Mogherini) de söylediği gibi bu olaya ilişkin detaylı bir adli soruşturmanın gerçekleşmesini istiyoruz." dedi.

 

Suudi Arabistan, Cemal Kaşıkçı cinayetini sonunda kabul etmek zorunda kalarak, Kaşıkçı'nın İstanbul konsolosluğunda sorgu sırasında yaşanan arbede de öldüğünü bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.