1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. UCM: Amerika’nın Yaptırımları İntikam Amaçlı
UCM: Amerika’nın Yaptırımları İntikam Amaçlı

UCM: Amerika’nın Yaptırımları İntikam Amaçlı

Uluslararası ceza mahkemesi (UCM) başsavcısı Fatou Bensouda, Amerika terör devletinin mahkemeye yönelik yaptırımlarının talihsizlik ve intikam amaçlı olduğunu bildirdi.

A+A-

 

France 24 kanalına konuşan UCM başsavcısı Bensouda, Amerika’nın UCM’ye dayattığı yaptırımların esef verici olduğunu, Washington’un böyle bir tutumu sergilemesinin ise kaygı verici bir durum olduğunu vurguladı.

 

UCM başsavcısı bu tür yaptırımların dayatılmasının adaletin uygulanmasına açıkça müdahale sayıldığını kaydetti.

 

Başsavcı Bensouda bu tür yaptırımların teröristlere ve uyuşturucu madde kaçakçılarına yakıştığını ve uluslararası bir kurum olan UCM’ye veya avukatlara veya savcılara dayatılmaması gerektiğini belirtti.

 

UCM başsavcısı Bensouda, Amerika ve siyonist rejim İsrail UCM karşıtı politikalarını koordine ettiklerini, ancak mahkeme ister Afganistan ister Filistin olsun bu tür durumlarla ilgili tüm konuları ele alacağını, zira mahkemenin asıl görevleri olduğunu vurguladı.

 

ABD Başkanı Donald Trump bir süre önce UCM aleyhinde bazı yaptırımları dayattı. Bu karar UCM'nin Amerikalı terörist askerlerin Afganistan’da işledikleri cinayetleri araştırma kararı aldıktan sonra alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.