1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Üç ülkeden PYD’ye: PKK’den uzaklaşın!
Üç ülkeden PYD’ye: PKK’den uzaklaşın!

Üç ülkeden PYD’ye: PKK’den uzaklaşın!

Geçtiğimiz hafta Rojava’yı ziyaret eden ABD, İngiltere ve Fransa heyetlerinin PYD ve Demokratik Suriye Meclisi (DSM) yetkililerine, “PKK’nin etkisinden uzaklaşmaları” yönünde telkinde bulunduğu iddia edildi.

A+A-

 

Ankara’nın Fırat’ın doğusuna yönelik açıklamaları ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nın PKK’li üç üst düzey yöneticisi hakkında aldığı kararın ardından ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı devletlerin PYD ve DSM’ye “PKK’den uzaklaşma” çağrısında bulunduğu belirtiliyor.  

 

MSD kaynaklarından alınan bilgiye göre, geçen hafta Kamışlo ve Gıre Spi’ye gelen İngiliz, ABD ve Fransız heyetler, PYD ve MSD’li yetkililere, “Fırat’ın doğusuna ilişkin kararlar burada verilmeli. PKK’nin etkisinden kurtulmalısınız” şeklinde telkinde bulundu.

 

Aynı kaynaklar geçtiğimiz Mart ayında Rakka’da kuruluşu ilan edilen Suriye’nin Geleceği Partisi’nin de ABD’nin çabaları sonucu kurulduğunu ve bunun da “Rojava Özerk Yönetimi’nin PKK’den uzaklaştırma amacı” taşıdığını söyledi.  

 

Bro: PYD’nin açıklamaları PKK ile ilişkilerini ele veriyor

 

Öte yandan Rûdaw’a konuşan Suriye Kürt Birliği Partisi Genel Sekreteri İbrahim Bro, PYD tarafından ABD’nin PKK’li üst düzey yöneticiler hakkında aldığı karara ilişkin yapılan açıklamayı hatırlatarak, “PYD’nin bu açıklaması bile Türkiye’nin elinde PYD-PKK ilişkilerini destekleyen bir belge mahyetindedir” dedi.

 

Demokratik Birlik Partisi (PYD) ABD Dışişleri Bakanlığı’nın PKK’li üç üst düzey yönetici hakkında aldığı kararı eleştirerek, “PKK, Şengal’de teröre karşı savaşmış ve Hewler’de, Kerkük’te, Kobanê’de binlerce sivili korumuşken, DAİŞ terörünün yok edilmesine başlamakta büyük rol oynamışken ABD’nin kararı çelişkili bir tutumdur” demişti.

 

PYD: Tüm Kürt partilerle ilişkimiz var

 

Konuya ilişkin Rûdaw’a konuşan PYD Eş Genel Başkanı Şahoz Hasan ise PKK ile direk bağları olduğunu reddederek, “PYD Rojavalı bir partidir ve diğer partilerin içişlerine karışmaz. Ama PYD’nin tüm Kürt partileri ile de ilişkileri mevcuttur” dedi.

 

PYD iddialar hakkında şu ana kadar da herhangi bir açıklama yapmadı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.