1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Üç Afrika ülkesinde bombalı saldırı
Üç Afrika ülkesinde bombalı saldırı

Üç Afrika ülkesinde bombalı saldırı

Afrika ülkesi olan Kamerun, Kenya ve Somali’de bombalı saldırılar sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

A+A-

 

KamerunKenya ve Somali'deki hafta sonu boyunca meydana gelen bombalı saldırılarda, en az 12 polis memuru hayatını kaybetti. Kamerunlu yetkililer tarafından yapılan açıklamada Anglofon krizi ve batının maşası olan Eş-Şebab saldırılarıyla da çok sayıda polis memuru da yaralandı.

Kamerun’da gerçekleştirilen saldırıların arkasında Anglofon (İngilizce konuşanlar) yer alırken Kenya ve Somali’deki saldırıların paravan örgüt Eş-Şebab örgütü bulunuyor.

KAMERUN’DA DÖRT POLİS ÖLDÜRÜLDÜ

Fransanın sömürdüğü ve halkın fransızca konuştuğu Kamerun’da İngilizce konuşan ayrılıkçılar ev yapımı bombayı polislerin geçişi sırasında patlattı. Olayda dört polis hayatını kaybederken altı kişi de yaralandı.

Kamerun emniyet yekililerinin saldırganları yakalamak için kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı.

Nüfusu 22 milyon olan Kamerun’un, kuzeybatı ve güneybatı bölgelerinde 5 milyon kişi Anglofon bölgelerinde hayatına devam ediyor. Frankofon yönetimine başkaldıran Anglofonlar, 2017 Ekim ayının başında ‘Ambazonya’ adını verdikleri sembolik bir devlet kurduklarını ilan ettiler. Bu başarısız bağımsızlık ilanından sonra, Ambazonya bayrağı altındaki ayrılıkçılar, mücadelenin silahlı bir aşamasına başladı. Şu ana kadar yaşanan olaylarda onlarca sivil ve bir düzineden fazla güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

KENYA’DA BİR POLİS HAYATINI KAYBETTİ

Somali’nin bir kısmını 2011’den beri işgal altından tutan Kenya emniyetine bağlı bir polisin bombalı saldırı sonucu öldürüldüğü bildirildi.

EŞ-ŞEBAB SEKİZ KİŞİNİN ÖLÜMÜNE YOL AÇTI

Cumartesi günü, Eş-Şebab örgütü Somali'nin başkenti Mogadişu'da en az sekiz kişinin ölümüne yol açan iki bomba patlattı.

Eş-Şebab’ın askeri operasyonlarının sözcüsü Abdiasis Abu Musab, grubun Kenya'daki ve ikisi Mogadişu'daki patlamadan sorumlu olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.