1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Twitter'ı satın alma anlaşması feshedildi
Twitter'ı satın alma anlaşması feshedildi

Twitter'ı satın alma anlaşması feshedildi

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, sosyal medya şirketi Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasını feshetti.

A+A-

 

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor, Musk'ın feshettiği yaklaşık 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının uygulanması için yasal işlem başlatılmasının planlandığını duyurdu.

Dünyanın en zengin kişisi ve Tesla CEO'su Elon Musk'un, Twitter için 44 milyar dolarlık anlaşmasını, satın alma anlaşmasının birçok hükmünün esaslı ihlalini gerekçe göstererek sonlandırdığı açıklandı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirimlerde, Musk'ın anlaşmayı birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek resmi olarak bir mektupla feshettiği aktarıldı.

Musk'ın ekibi tarafından Twitter'a gönderilen mektupta, "Aşağıda daha ayrıntılı olarak açıklandığı gibi, Bay Musk, birleşme anlaşmasını, Twitter'in birden çok hükmünü esaslı şekilde ihlal ettiği için feshediyor" ifadelerine yer verildi.

Twitter, yasal işlem başlatacak

Musk'ın satın alma anlaşmasını feshetmesinin ardından Twitter tarafından ilk tepki geldi.

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Taylor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Twitter Yönetim Kurulu, Musk ile üzerinde anlaşılan fiyat ve şartlarda işlemi tamamlamayı taahhüt ediyor ve birleşme anlaşmasını uygulamak için yasal yollara başvurmayı planlıyor" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.