1. HABERLER

  2. BİLİM VE TEKNOLOJİ

  3. Twitter Türkiye'ye dava açtı
Twitter Türkiye'ye dava açtı

Twitter Türkiye'ye dava açtı

Twitter, Bilgi Teknolojileri ve İletişimi Kurumu'nun, 'terör propagandası yapan bazı hesapları kaldırmadığı' gerekçesiyle verdiği 150 bin liralık para cezasını mahkemeye taşıdı.

A+A-

Reuters'ın haberine göre, Türkiye'nin talep ettiği 150 bin TL'yi ödemeyen Twitter şirketi,  Ankara 10. İdare Mahkemesi'nde Türkiye'ye karşı dava açtı.  Bilgi Teknolojileri ve İletişi Kurumu (BTK)  'terör propagandası yapan, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden' içerikleri kaldırmadığı gerekçesiyle Aralık ayında Twitter'a 150 bin lira para cezası vernişti.  

Twitter'ın BTK’nın kestiği 150 bin TL’lik cezanın ödenmemesi üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım  “Yasalar çerçevesinde iş yapmalarını sağlamak ana gayemiz" demişti. 

"Yeni bir yasa getirdik uygulanmayan mahkeme kararlarına karşılık para cezası yoluna gidildi ve Twitter’a 150 bin liralık ceza kesildi" bilgisini veren Ulaştırma Bakanı "Amerika’daki merkezine gönderdik, 30 gün tebligat süresi doldu. Bundan sonraki gelişmelere göre yasal olarak hangi adım atılacaksa o adımı atacağız. Vazgeçmemiz söz konusu değil, burda ticaret yapan, hizmet veren herkes Türkiye’nin yasalarına göre iş yapmak zorundadır“ ifadelerini kullanmıştı. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.