1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Türk'ten Barzani'ye: Kürtlerin beklentilerini doğru okumalı
Türk'ten Barzani'ye: Kürtlerin beklentilerini doğru okumalı

Türk'ten Barzani'ye: Kürtlerin beklentilerini doğru okumalı

Başbakan Erdoğan\'ın davetlisi olarak haftasonu Diyarbakır\'a gelmesi beklenen Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani\'nin gelişini değerlendiren DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, \"Kürt halkının beklentilerini doğru okuması lazım. Kürt halkına vereceği m

A+A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve bugün açılışı gerçekleştirilen Qamişlo Bulvarı'nın açılış törenine katılan DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk, tören sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Hafta sonu Başbakan Erdoğan'ın davetlisi olarak Diyarbakır'a gelmesi beklenen Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani'nin ziyarete ilişkin yöneltilen soruyu yanıtlayan Türk, Barzani'nin daha önce Diyarbakır Newroz'una davet edildiğini hatırlatarak, Barzani'nin gelişinin Kürt halkında farklı tartışmaların ortaya çıkmasına yol açtığını belirtti. Ziyarette Kürt sorununun demokratik çözümü ve kalıcı bir barışın tartışılmasını istediklerini belirten Türk, "Sayın Barzani Kürtlerin değer verdiği bir şahsiyet. Sayın Barzani'yi biz daha önce de Newroz'a davet ettik. Diyarbakır gibi bir kentte geldiğinde her şeyden önce Diyarbakır halkını, Büyükşehir Belediyesi'ni ve kardeş olan partiyi ziyaret etmesi gerekirdi. Beklenti buydu. Ama olmadı Newroz'a gelmedi. Bugüne kadar Kürtler için çok önemli olan Diyarbakır'ı ziyaret fırsatı olmadı" dedi. 
 
'Birileri seçim için Diyarbakır'a davet etmiş olabilir'
 
Barzani'nin Başbakan'ın daveti üzerine gelmiş olmasının Kürtler içerisinde bir tartışmaya neden olacağını hatırlatan Türk, "Bizim amacımız Barzani'nin tartışılması değil. Biz tartışılmasını da istemiyoruz. Ama Sayın Barzani'nin bu ziyaretinden sonra vereceği mesajlar önemlidir. Önümüzde Mart ayında Kürtler yine Newroz'u kutlayacak ve Kürt halkı Sayın Barzani'yi Newroz'da görmek ister. Yapacakları açıklamalar bizi daha net bir sonuca götürür. Elbetteki Kürt halkının beklentilerini doğru okuması lazım. Kürt halkına vereceği mesaj çok önemlidir. Birileri önümüzdeki seçimler için Diyarbakır'a davet etmiş olabilir. Bu ihtimali de halk tartışıyor. Ama umut ediyorum ki Sayın Barzani bunun farkına varır" diye konuştu. 
 
Türk, ziyarete ilişkin herhangi bir bilgi ve görüşme talebi almadıklarını dile getirdi. Yerel seçimlere ilişkin yöneltilen soruyu da yanıtlayan Türk, "İsimlendirme noktasında değiliz; ama bazı insanların isimleri tartışılıyor. Bunu da saygıyla karşılıyoruz. Bu da halkın beklentisidir" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.