1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Türkmenler sınıra Yığıldı
Türkmenler sınıra Yığıldı

Türkmenler sınıra Yığıldı

IŞİD’in Türkmen köylerine saldırması üzerine Türkmenler Türkiye-Suriye sınırına akın etti.

A+A-

Suriye’nin Carablus kentine bağlı Çobanbey Tren İstasyonu bölgelerinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar sürerken, IŞİD’in Türkmen köylerine saldırması üzerine Türkmenler Türkiye-Suriye sınırına akın etti.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Özgür Suriye Ordusu arasında Carablus’a bağlı Çobanbey Tren İstasyonu bölgelerinde ve çevresinde bulunan Türkmen nüfusun yoğunlukta olduğu köylerde IŞİD ile Türkmenler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmalar zaman zaman Elbeyli ilçesine bağlı Alahan, Salhan, Beşiriye, Aşağıbeylerbeyi ile sınıra yakın köylerden duyuluyor. Çatışmaların artması ile IŞİD’ın saldırısından korkan yüzlerce Türkmen, Türkiye-Suriye sınırına akın etti. Sınırda geniş güvenlik önlemleri alınırken, jandarma kontrol noktası oluşturarak Türkmenleri kontrollü bir şekilde sınırdan Türkiye’ye alıyor. Gelen Türkmenler arasında yaralılar da bulunurken, dünden beri Türkiye’ye gelen Suriyeli sayısı 3 bin 500’ü buldu. Beşiriye köyünde Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, Elbeyli konteyner kent sorumlusu ve Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, Elbeyli Kaymakamı Serap Çetin, AFAD yetkilileri, sağlık görevlileri ile birlikte Türkmenlerin sınırdan geçişinde sıkıntı yaşanmaması için çalışıyor.

İçerisinde yaşlı, hasta, çocuk ve kadınların bulunduğu Türkmenler, kilometrelerce yürüyerek Türkiye-Suriye sınırına geliyor. Türkiye’ye gelen Suriyeliler, araçlar ile sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra pansiyonlara, okullara, kamplara yerleştiriliyor. Bazı Suriyeliler ise Kilis ve Gaziantep’teki yakınlarının yanına gidiyor.

SINIRA ASKERİ YIĞINAK

Sınırın karşısında çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugayı’ndan Kilis’in Elbeyli ilçesindeki sınır birliklerine, tank, zırhlı personel taşıyıcısı, obüs topları ile çok sayıda asker ve teçhizat gönderildi. Kritik sınır birliklerine yerleştirilen tank ve askeri araçların namluları Suriye’ye çevrildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 24 saat esasına göre zırhlı araçlar ile sınırda devriye geziyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.