1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türkiye'ye yaptırım için Trump yönetimine mektup
Türkiye'ye yaptırım için Trump yönetimine mektup

Türkiye'ye yaptırım için Trump yönetimine mektup

ABD’li iki senatör Başkan Donald Trump yönetimine mektup yazarak Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemi nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

A+A-

 

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve Demokrat Senatör Chris Van Hollen ortak bir mektup kaleme alarak Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya gönderdi.

Mektupta “Sabır tükeneli çok oldu, hukuku uygulama zamanı” diyen senatörler, aksi durumun diğer ülkelere “kötü bir mesaj” olacağını savundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan mektuba ilişkin bir açıklama henüz gelmedi.

Pompeo, 26 Kasım tarihindeki konuşmasında, Türkiye'nin Rus savunma sistemini test etmesinin endişe verici olduğunu söylemiş, iki ülke arasındaki pürüzün giderilmesi için görüşmelerin sürdüğünü ifade etmişti.

WASHİNGTON İLE ANKARA ARASINDA S-400 GERİLİMİ

ABD, Türkiye'nin aldığı Rus sisteminin NATO savunma sistemleriyle uyumlu olmadığını ve F-35 savaş uçakları için bir tehdit oluşturduğunu öne sürüyor. Bu doğrultuda Washington, S-400 alımı nedeniyle Ankara'yı F-35 programından çıkarmıştı.

ABD’li yetkililer daha önce yaptıkları açıklamalarda, F-35 savaş uçaklarının S-400 sistemleri ile uyumlu olmadığını belirterek Ankara’ya stratejisini yeniden gözden geçirme çağrısında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.