1. YAZARLAR

  2. Kemal Öztürk

  3. Türkiye’nin ABD siyasetine ikinci müdahalesi
Kemal Öztürk

Kemal Öztürk

Yeni Şafak
Yazarın Tüm Yazıları >

Türkiye’nin ABD siyasetine ikinci müdahalesi

A+A-

 

Kaşıkçı cinayetinden sonra, Türkiye’nin ABD politikalarını altüst ettiği ikinci hamlesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Trump’ı Suriye’den çekilmeye ikna etmesi oldu. ABD hem iç hem de dış politikada şiddetli sarsıntılar geçiriyor.

 

Saklamaya gerek yok, fena halde gururlu ve mutluyuz. Lakin dikkat, rehavete kapılmadan stratejik ve akıllı davranma zamanı aynı zamanda.

KAHVE EŞLİĞİNDE GURURLANMA ZAMANI

Geçen hafta Ankara’da Kaşıkçı cinayeti sonrası krizi yöneten ekibin önemli isimlerinden biriyle karşılıklı otururken ve kahvelerimizi yudumlarken, devlet olarak izlediğimiz politikaların ne kadar gurur verici olduğunu ve bir vatandaş olarak bundan duyduğum mutluluğu dile getirmiştim. Devletin ortak aklının ve ortak hareket kabiliyetinin nasıl büyük farklar yarattığını Kaşıkçı krizinde gördük.

Şimdi de Trump’ın Suriye’den çekilme kararıyla ortaya çıkan tablodan aynı derece gururlu ve mutlu haldeyim. Tabii Cumhurbaşkanı Erdoğan’la karşılıklı kahve içerek, bir vatandaş olarak bu hamleden duyduğum gururu anlatma imkânım olmadığına göre, buradan yazarak selam gönderiyorum.

YUMRUK YEMİŞ GİBİ OLANLAR

Devamını Oku

Önceki ve Sonraki Yazılar