1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye -Yunanistan arasında 50 Kürt kayıp
Türkiye -Yunanistan arasında 50 Kürt kayıp

Türkiye -Yunanistan arasında 50 Kürt kayıp

A+A-

 

Türkiye üzerinden kaçak yollarla Yunanistan’a geçmek isteyen Güney Kürdistanlı 50 vatandaştan yaklaşık 2 aydır haber alınamıyor.

 

Duhoklu Şerzad Abdulaziz, eşi ve 4 çocuğuyla birlikte bir grup Kürt göçmen ile 21 Kasım 2017’de Türkiye’den kaçak yollarla İtalya’ya geçmek için gemiye bindi.

 

Abdulaziz, gemiye binmeden önce Duhok’taki yakınlarına sesli bir mesaj göndererek, “Yolculuğumuz şu ana kadar iyi geçiyor. Hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah selametle ulaşacağız” diyor.

 

Bu mesajın ardından Abdulaziz ve ailesinden bir daha haber alınamadı.

 

Rûdaw’a konuşan Şerzad’ın kardeşi, “Onlara ne olduğunu bilmiyoruz. Gemi battı mı, gitmek istedikleri yere ulaştılar mı bilmiyoruz” dedi.

 

Edinilen bilgilere göre, Ege Denizi’nden İtalya’ya gitmek için yola çıkan gemide 57 göçmen bulunuyordu.  Göçmenlerden 50’si ise Güney Kürdistan vatandaşı.

 

Duhok İl Meclisi Başkanı Fehim Abdullah da, “Kaybolan kişileri bulmak için ciddi çaba harcıyoruz. Hükümetin ilgili kurumları ile görüşüp, gitmeleri olası yerlerden soracağız” şeklinde konuştu.

 

Kaybolan göçmenler konusunda şimdiye kadar herhangi bir taraftan açıklama gelmiş değil. Aileler ise gün geçtikçe haber alınamayan yakınlarının hayatından endişe duyuyor.

 

 

rudaw

                

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.