1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Türkiye Yahudileştirme Faaliyetlerine Karşı Çıkmalı
Türkiye Yahudileştirme Faaliyetlerine Karşı Çıkmalı

Türkiye Yahudileştirme Faaliyetlerine Karşı Çıkmalı

Heniyye, İsrail işgal rejiminin Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ni yahudileştirme planının önüne geçilmesi için Türkiye'nin öncülüğünde uluslararası çapta bir girişimde bulunulması çağrısı yaptı.

A+A-

 

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Ofis Başkanı İsmail Heniyye Türkiye Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'yla yaptığı görüşmede, İslam ümmetinin Kudüs'teki mevcut duruma razı olmadığı ve böyle gitmesine izin vermeyeceği konusunda kesin kanaate sahip olduğunu dile getirerek Türkiye'nin yürütülen Yahudileştirme faaliyetine karşı güçlü bir tavır sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Filistin halkına karşı işlenen bu suçların önüne geçilmesi için siyaset ve medya alanında çalışmalar yapılmasına, uluslararası ve bölgesel çapta parlamentolar arası oluşumlar nezdinde bir hareketlilik başlatılmasına ihtiyaç olduğunu dile getirdi. 

Heniyye, Kudüs'ün hepimizin boynunda bir emanet olduğunu hatırlatarak işgal rejiminin burayı Yahudileştirmesinin önüne geçilmesi için mümkün olan adımların atılması gerektiğini belirtti. 

Filistin'in önümüzdeki dönemde yapılacak seçimlerinde Kudüs'te oy sandıklarının kurulmasının ve Kudüs ahalisinin de oy kullanmasının önemine dikkat çeken İsmail Heniyye, Kudüs ahalisinin hem aday göstererek hem de oy kullanarak seçimlere iştirakinin zorunlu olduğunu belirtti. 

Görüşmenin sonunda Türkiye Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi milletvekilleriyle Kudüs ve özellikle de Şeyh Cerrah Mahallesi'nin savunulması için başlatılacak bazı faaliyetler hakkında ittifak gerçekleştirildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.