1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye Milli Eğitim Bakanı istifa etti: Görevim nihayete erdi
Türkiye Milli Eğitim Bakanı istifa etti: Görevim nihayete erdi

Türkiye Milli Eğitim Bakanı istifa etti: Görevim nihayete erdi

A+A-

Türkiye Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlık görevinden ayrıldı. Selçuk'un yerine Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları Resmi Gazete'de yayınlandı.

Atama kararında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un istifa ettiği ve yerine bakan yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer'in atandığı belirtildi.

Kararda, "Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuk'tan boşalan Milli Eğitim Bakanlığına Prof. Dr. Mahmut Özer Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104 üncü ve 106 ncı maddeleri gereğince atanmıştır" denildi.

Ziya Selçuk'un yardımcısı olan Prof. Dr. Mahmut Özer, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmıştı.

Erdoğan Milli Eğitim Bakanlığı'na 3 bakan yardımcısı atadı. Prof. Dr. Petek Aşkar, Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve Dr. Sadri Şensoy'u bakan yardımcısı olarak görevlendirdi.

İstifa kararı sonrası Twitter'dan açıklama yapan Selçuk, "Millî Eğitim Bakanlığı görevim bugün itibarıyla nihayetlenmiştir. Bana ülkemin çocukları için çalışma imkânı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Milletimize, eğitim ailemize, birlikte görev yaptığım Bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Görev yaptığım süre boyunca birlikte çok kıymetli çalışmalara imza attığımız değerli çalışma arkadaşım Bakanımız Sayın Mahmut Özer Bey’e ve göreve yeni başlayan Bakan Yardımcılarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.