1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye mevzi, YPG hendek kazıyor
Türkiye mevzi, YPG hendek kazıyor

Türkiye mevzi, YPG hendek kazıyor

Urfa'nın Akçakale ilçesinde, TSK mevzilenirken, YPG sınırın karşısında Rojava'nın (Suriye Kürdistanı) Grespi (Tel Abyad) bölgesinde hendek kazmaya başladı.

A+A-

 

Grespi'de 2 iş makinesinin sınır hattına hendek kazdığı görüldü.

Türkiye Genelkurmay Başkanlığı, Perşembe günü Tekçe Hudut Karakolu'na havan ve roketlerle saldırı düzenlendiği açıklamasında bulunmuştu.

 

Bunun üzerine Urfa'nın Akçakale ilçesinde sınır bölgesinde TSK'ya ait askeri araçlar için mevziler oluşturuldu, yoğun ve üst düzey güvenlik önlemleri alındı.

 

Beton kulelerin inşa edilmesine başlandığı sınırdaki Hürriyet, Tatlıca ve Öncül mahallelerinde iş makineleriyle kazı yapıldı.

İş makineleri tarafından oluşturulan mevzilere TSK'ye ait zırhlı askeri araçların konuşlandırılacağı belirtildi.

 

ABD ordusu, 28 Nisan'da Rojava'da zırhlı araçlar konuşlandırmış, bu adımın TSK ile YPG arasında çatışmaları önlemek amacıyla atıldığı kaydedilmişti.

 

 

Edinilen bilgilere göre, ABD askerleri zırhlı araçlarını Kobani'den Kamışlo'ya kadar sınır hattı boyunca konuşlandırdı.

25 – 28 Nisan tarihlerinde Ceylanpınar mevkiinde TSK ile YPG arasında çatışma yaşandı.

ABD ordusu, daha önce Menbic'de asker konuşlandırarak Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu'yla (ÖSO) Demokratik Suriye Güçleri arasında (DSG) çatışma yaşanmasını önlemeye çalışmıştı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.