1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Türkiye, İncirlik ve Kürecik konusunu dile getirdi'
'Türkiye, İncirlik ve Kürecik konusunu dile getirdi'

'Türkiye, İncirlik ve Kürecik konusunu dile getirdi'

Abdulkadir Selvi, Türkiye ile ABD arasındaki görüşmelerde İncirlik Üssü'nün kullanımının ilk kez dile getirildiğini iddia etti.

A+A-

 

Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programına konuk olan Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, İncirlik Hava Üssü'nün kapatılma ihtimalini değerlendirdi.

 

Selvi, "Türkiye şimdiye kadar ABD ile kriz anlarında, halk dile getirse de İncirlik ve Kürecik konusunu resmi bir şekilde dile getirmemişti ama Amerika'daki görüşmelerde bu kendilerine iletilmiş" dedi.

 

'GERİYE DÖNÜŞÜ OLMAYAN HASARLAR BIRAKIR

ABD'deki görüşmelerde Türkiye'deki üslerin kullanımının net şekilde konuşulduğunu ileri süren Selvi, "Bunlar Türk-Amerikan ilişkilerinde geriye dönüşü olmayan hasarlar bırakır" mesajının verildiğini iddia etti.

 

Adana'daki İncirlik Üssü'nün kullanımı, ABD ile ilişkilerin gerilemesiyle birlikte gündeme gelmiş, üssün kapatılması için çeşitli siyasi partiler kampanya düzenlemişti.

 

ABD-Türkiye ilişkileri son olarak, Pentagon'un Suriye'nin kuzeyinde Demokratik Suriye Güçleri'yle 'sınır gücü' oluşturulacağını açıklamasıyla bir kez daha gerginliğe dönüşmüştü.

 

 

 

                       

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.