1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye ile Kürdistan Bölgesi arasında seyahat edecekler için yeni karar
Türkiye ile Kürdistan Bölgesi arasında seyahat edecekler için yeni karar

Türkiye ile Kürdistan Bölgesi arasında seyahat edecekler için yeni karar

A+A-

Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasında seyahat edecek şoför ve yolcular içerisinde iki doz aşısını yaptırmış olanlar için Covid-19 testi alma zorunluluğu uygulaması kaldırıldı.

Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasında dünyada geçerli olan aşı tiplerinden iki doz aşısını tamamlayan şoför ve yolculardan Covid-19 testi alma zorunluluğu uygulamasına son verildi.

Konuya ilişkin Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Şırnak Valiliğinin himayesinde, Silopi Kaymakamlığı ve Habur Mülki İdare Amirliğince Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu ve İbrahim Halil Gümrük Kapısı Mülki İdare Amiri ile sürdürülen çalışmalar sonucunda;

 Irak/İbrahim Halil Gümrük Kapısı Mülki İdare Amirliği, 29.08.2021 günü itibariyle dünyada geçerli olan aşı tiplerinden iki doz aşısını tamamlayan şoför ve yolculardan Covid-19 testi alma zorunluluğu uygulamasına son vermiştir. Bu durumda, iki doz aşısını yaptırmış olanların geçişine müsaade edilecektir.”

Açıklamada, iki doz aşısını yaptırmayan ve Kürdistan Bölgesi’ne giriş yapacak olan araç şoförleri ile yolculardan ise 48 saat öncesinden PCR test sonucu isteneceği, test sonucunu ibraz etmeyenlerin de zorunlu olarak Covid-19 testine tabi tutulacağı bildirildi.

Koronavirüs salgınının ardından Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasında seyahat edenler zorunlu teste tabi tutuluyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.