1. HABERLER

  2. BİLİM VE TEKNOLOJİ

  3. Turkcell 'drone' kullanmaya başladı
Turkcell 'drone' kullanmaya başladı

Turkcell 'drone' kullanmaya başladı

Turkcell, ulaşımı zor olan alanlarda şebeke kalitesini sağlamak için 'drone'lardan faydalanıyor.

A+A-

Turkcell, ulaşımı zor olan alanlarda şebeke kalitesini sağlamak için 'drone'lardan faydalanıyor. 
Turkcell, ulaşımı zor olan alanlarda şebeke kalitesini sağlamak için Drone adı verilen uzaktan kumandalı hava araçlarından faydalanıyor. Turkcell, geçtiğimiz günlerde, 3'üncü Boğaz Köprüsü ve İzmit Körfez Köprüsü inşaat alanlarında, dikey kapsama kalitesini ölçmek üzere ilk kez drone kullanıldı. Drone ile gerçekleştirilen testler, 1408 metre ve 2682 metre uzunluğundaki köprü güzergahlarında yerden 80 metre yükseklikte yapıldı. Uçuş sırasında 'drone'a bağlı ve özel yazılımlı telefon ile şebeke ölçümleri alınırken drone kamerası ile yüksek çözünürlüklü görüntüler kaydedildi.

"YİNE İLKLER ARASINDAYIZ"
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, "Şebeke kalitemizi en üst seviyede tutmak için artık drone teknolojisinden yararlanıyoruz. Müşteri deneyimini birebir test etmek amacıyla Türkiye'de ilk kez dikey kapsama testlerinde 'drone'ları kullanıyoruz. Dünyada da yine ilkler arasındayız. Her zaman olduğu gibi hedefimiz, her yerde ve her koşulda Turkcell'lilerin en iyi hizmeti almalarını sağlamak" dedi.
Gökdelenler, köprüler, stadyumlar gibi alanlarda dikey kapsamayı mükemmelleştirmek için kullanılan bu teknoloji ile ilk testleri yaptıklarını söyleyen Kuruöz, "Bundan sonra da, ihtiyaç duyulan her noktada 'drone'ların yardımıyla ölçümlerimizi gerçekleştirerek zorlu alanlarda bile kapsama kalitemizi sürekli kılacağız. Teknolojik üstünlüğümüz, Turkcell'lilere kesintisiz ve yüksek performanslı iletişim sağlamaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.