1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tunus`ta karşıt ve yanlı gösteriler
Tunus`ta karşıt ve yanlı gösteriler

Tunus`ta karşıt ve yanlı gösteriler

Tunus`ta teröre karşı hükümete destek mitingleri düzenlenirken, el-Kaf ve Sidi Bouzid`de hükümet karşıtı eylemler yapıldı.

A+A-

 AA`da yer alan habere göre; Tunus, çeşitli gösterilere sahne oldu. Ülkede yaşanan şiddet olaylarının ardından başkent Tunus`ta Nahda Hareketi Partisi yanlıları, "teröre ve meşruiyete karşı darbeye hayır" sloganıyla gösteri düzenledi. El-Kaf ve Sidi Bouzid`de ise dün 6 polisin ölmesi protesto edildi, hükümet karşıtı eylemler yapıldı.

 
Hükümete istifa etmeme çağrısı
 
Üçlü koalisyon hükümetinin büyük ortağı Nahda Hareketi Partisi yanlıları, başkent Tunus`ta "terör karşıtı" eylem düzenledi. Başkent Tunus`taki Habib Burgiba Caddesi`nde düzenledikleri eylemde, "terörü ve meşruiyete darbe vurulmaya çalışılması"nı kınayan göstericiler, hükümete istifa etmeme çağrısında bulundu.
 
Nahda Hareketi Partisi Şura Meclisi Başkanı Fethi el-Iyadi, gösteride yaptığı konuşmada, "Ülkede gerçekleştirilen terör olayları, demokratik süreci baltalamayı ve devrimin başarısız olmasını hedefliyor. Nahda Partisi ve tüm Tunus halkı, teröre karşı ordu ve polisin yanındadır" dedi.
 
Ulusal diyaloğun başarılı olması için muhalefete çaba sarfetme çağrısında bulunan Iyadi, "Meşruiyetten ve demokratik süreçten vazgeçmek yok" ifadesini kullandı.
 
Hükümet karşıtı eylemler 
 
Sidi Bouzid`de hayatını kaybeden polis Sagrat eş-Şarini, El-Kaf kentinde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Kentte cenaze töreniyle eş zamanlı gösteriler düzenlendi.
 
Hükümet karşıtı sloganlar atılan gösteri sırasında kimliği belirsiz kişiler, Nahda Hareketi Partisi`ne ait bir binaya baskın yaparak binanın mobilyalarını yaktı.
 
Öte yandan kentin bir başka bölgesinde polisler, sessiz yürüyüş düzenledi. Polislerin düzenlediği eyleme, vatandaşlar da destek verdi.
 
Sidi Bouzid kentinde de hükümet karşıtı gösteriler yapıldı. Tunus Genel İşçi Birliği Sendikası`nın (UGTT) dün ilan ettiği genel grev çağrısı ise kısmen yanıt buldu. Devlet memurları genel grev çağrısına katılırken, özel sektör çağrıya uymadı.
 
Tunus`un Sidi Bouzid kentinde, dün emniyet görevlilerinin silahlı kişilerin barındığı bir eve düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada, 6 polis hayatını kaybetmiş, olayın ardından ülkede 3 gün yas ilan edilmişti.
 
Özgün Duruş

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.