1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Tunus hükümeti dualarla göreve başladı
Tunus hükümeti dualarla göreve başladı

Tunus hükümeti dualarla göreve başladı

Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed el-Munsif el-Merzuki\'nin hükümeti kurmakla görevlendirdiği Cuma\'nın oluşturduğu kabine güvenoyu aldı

A+A-

Tunus'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Mehdi Cuma'nın kabinesi, Ulusal Kurucu Meclisi'nden (UKM) güvenoyu aldı. Hükümetin güvenoyu almasından sonra eller semaya kaldırılarak yeni yönetimin hayırlı olması için dualar edildi.

Ülkenin Cumhurbaşkanı Muhammed el-Munsif el-Merzuki'nin hükümeti kurmakla görevlendirdiği Cuma'nın oluşturduğu kabine için UKM'de yapılan oylamada 149 kabul, 20 ret ve 24 çekimser oy çıktı.

UKM üyeleri tarafından bu akşam yeni kabine için yapılan oylamada, 3'te 2 çoğunluğu sağlayan yeni hükümet resmi olarak kabul edilmiş oldu. 

Yeni hükümet 28 bakandan oluşuyor.

Mehdi Cuma bugün mecliste bakanlarını tek tek açıklamış, bazı isimler tepki görmüştü. Bunlar arasında Zeynel bin Abidin dönemindeki uygulamalardan sorumlu tutulan Adalet Bakanı Hafız Bin Sala da bulunuyor. Başbakan Cuma seçimlerini savunurken, belli isimler üzerinde süren tartışmaları ve dile getirilen ithamları değerlendirme sözü de verdi.

Mehdi Cuma yeni kabinesini sunmak için Cumhurbaşkanı Merzuki ile görüşecek ve yemin töreninin ardından  Kartaca Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda hükümet devir teslim törenine katılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.