1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Trump'ın beklenen açıklaması: Bağdadi öldürüldü
Trump'ın beklenen açıklaması: Bağdadi öldürüldü

Trump'ın beklenen açıklaması: Bağdadi öldürüldü

ABD Başkanı Trump, Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyurdu. Trump, "Bağdadi vahşi bir şiddet yanlısıydı ve vahşet içinde hayatını kaybetti. Bir ürkek olarak, kaçarak hayatını kaybetti" dedi. Trump operasyon için Rusya, Türkiye, Suriye ve Irak'a da teşekkür etti

A+A-

 

Washington'da beklenen açıklamayı yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Terör örgütü IŞİD Lideri Ebubekir el Bağdadi öldürüldü. Bağdadi çıkışı olmayan bir tünele girdi ve ağlayarak öldü. Bağdadi vahşi bir şiddet yanlısıydı ve vahşet içinde hayatını kaybetti. Bir ürkek olarak, kaçarak hayatını kaybetti" dedi.

 

"Bağdadi en önemli ulusal güvenlik önceliğimizdi" diyen Trump, "IŞİD''in lideri ve kurucusu El Bağdadi öldü. İntihar yeleğini patlatarak kendisini ve üç çocuğunu öldürdü" diye konuştu.

'Rusya, Türkiye, Suriye ve Irak'a teşekkür ediyorum'

ABD olarak halifeliği yok ettiklerini söyleyen Trump operasyon için Rusya, Türkiye, Suriye ve Irak'a teşekkür etti.

 

Trump, "Tüm bunlar diğer ulusların da yardımıyla gerçekleşti. Türkiye'ye, Rusya'ya, Suriye'ye ve Irak'a teşekkür etmek istiyorum. Bu çok tehlikeli bir operasyondu" dedi. 

Trump, ABD'nin operasyon için bölgeye gireceğinin Türkiye tarafından bilindiğini de aktardı. Türkiye oraya gireceğimizi biliyordu, bilgi verdik, harikalardı" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Hogan Gidley, ABD Başkanı Donald Trump'ın TSİ 16:00'da 'önemli bir açıklama' yapacağını açıklamıştı. Trump ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çok büyük bir şey oldu" derken, bahsettiği konunun içeriğine dair bir bilgi vermemişti.

Ancak Newsweek dergisi Pentagon yetkililerine dayandırdığı haberinde, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ABD Özel Kuvvetleri'nce düzenlenen bir baskında öldürüldüğü iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler