1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Trump: Umarım YPG Çekilir, Şansları Yok
Trump: Umarım YPG Çekilir, Şansları Yok

Trump: Umarım YPG Çekilir, Şansları Yok

Türkiye ve Kürtlerle arabuluculuk teklif eden ABD Başkanı Donald Trump, bu kez YPG'ye bölgeden çekilme çağrısı yaptı.

A+A-

 

Washington'da seçmenlerle bir araya gelen Trump, "Umarım Kürtler bölgeden çekilirler, Türkiye'nin hava gücüne karşı şansları yok" şeklinde konuştu.

 

Suriye'den çekilme kararını savunan ABD Başkanı, "Askerlerimiz 50 sene daha Suriye'de kalamazdı" dedi. Trump, "Daha kendi sınırımızı kontrol edemezken Türkiye-Suriye sınırını kontrol etmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca sözü bir kez daha yaptırımlara getirdi. Türkiye dini azınlıkları korumak dahil sorumluluklarını yerine getirmezse yaptırım uygularız tehdidinde bulundu.

ABD Başkanı, YPG'nin Türkiye sınırında 30 kilometre derinliğindeki alandan çekilme niyetinde olduğunu ve bunun iyi bir şey olacağını söyledi.

'İNSANLARIN ÖĞLE YEMEĞİNE ÇIKMASI GİBİ KÜRTLERLE SAVAŞIYORLAR'

Öte yandan Trump, telefon ile bağlandığı FoxNews yayınında şu ifadeleri kullandı: "(Türkler) Kürtlerle yüzyıllardır savaşıyorlar. İnsanların öğle yemeğine çıkması gibi. Bu da onların yaptığı şey, Kürtlerle savaşıyorlar. Artık bizim ayrılmamızın zamanı geldi. (Suriye'den) ayrılacağız."

Ayrıca, Beyaz Saray'dan da Suriye'ye ilişkin bir açıklama geldi. Beyaz Saray sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Suriye'de zulme uğrayan etnik ve dini azınlıkları korumak ve insan haklarını teşvik etmek için 50 milyon dolarlık bütçe gönderileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.