1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump: Türkiye'yle Brunson için anlaşma yaptık
Trump: Türkiye'yle Brunson için anlaşma yaptık

Trump: Türkiye'yle Brunson için anlaşma yaptık

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile kriz konusu olan rahip Andrew Brunson'ın tutukluluk süreciyle ilgili “Türkiye ile Brunson'un serbest bırakılması için bir anlaşmaya vardık” dedi.

Trump, her yıl düzenlenen ‘Ulusal Dua Kahvaltısı’ isimli dini liderler buluşmasında yaptığı konuşmada, bu yemeğe katılan Rahip Brunson’ın tutukluluk ve tahliye sürecine de değindi.

Türkiye’yle yaşanan krize değinen Trump, “‘Onu bırakmalısınız. Onu bıraksanız iyi olur’ dedim ve sizi bıraktılar” diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Yönetimim aynı zamanda denizaşırı bölgelerde dini inançları yüzünden hapsedilen Amerikalı rehineler için de savaşmaya devam ediyor. Geçen ekim ayında Türkiye ile Rahip Andrew Brunson’un serbest bırakılması için bir anlaşmaya vardık. Kendisi şu an özgür ve bu sabah burada, bizimle birlikte… Ben göreve gelmeden önce uzun süredir içerideydi ve ben, ‘Onu bırakmalısınız’ dedim. ‘Bıraksanız iyi olur’ dedim ve onlar da sizi bıraktılar. Bu bir mucizeydi. Değil mi?”

ABD Başkanı, konuşmasının devamında Brunson için “Harika bir adam, harika bir aile” ifadelerini kullandı; rahibin kızının bu cumartesi günü evleneceğini söyleyip düğüne kendisini davet ettirdi. 

ABD’YLE KRİZ VE DOLARDAKİ YÜKSELİŞ

ABD ile Türkiye arasında yaşanan Brunson krizinin ardından iki ülke arasındaki karşılıklı vergi yaptırımları döviz artışına neden olmuş ve Dolar/TL 7, Euro/TL ise 8’i geçmişti.

ABD Hazine Bakanlığı, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün ABD'deki mal varlıkları ve mal varlıklarından elde edebilecekleri faiz gelirlerini dondurarak, ABD vatandaşlarının bakanlarla herhangi bir iş ve işlem yapmasını yasaklamıştı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.