1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump: Piyasaları cehenneme gidecek
Trump: Piyasaları cehenneme gidecek

Trump: Piyasaları cehenneme gidecek

ABD Başkanı Donald Trump, Hong Kong’un küresel finans merkezinin Çin yönetimi altında “cehennemin dibine gideceğini” söyledi.

A+A-

 

Fox Business kanalına konuşan Trump, “Onu yöneten binlerce dâhinin sandığının aksine Hong Kong, Çin varken asla başarılı olamaz. Hong Kong piyasaları cehenneme gidecek. Kimse iş yapmayacak” dedi.

Donald Trump, Fox’a yaptığı açıklamada ise bu özel statünün kaldırılmasının Hong Kong’un iş çekme cazibesini kaybetmesi anlamına geleceğini savundu.

Hong Kong’u özgür kılmak için muazzam tutarlarda teşvik sunduğunu belirten Trump, “Çin saldırganlaşıp onu devraldığında her şeyi geri aldım. Şimdi her şey geri alındı ve o (Hong Kong) başarısız olacak” ifadelerini kullandı.

Çin’in Hong Kong’da Ulusal Güvenlik Yasası’nı hayata geçirmesinin ardından serbest piyasa rekabetinin sekteye uğrayacağını savunan Donald Trump, geçen ay misilleme olarak Hong Kong’a yönelik imtiyazları kaldıran bir başkanlık kararnamesi imzalamıştı.

Trump, “Hong Kong şimdi Çin ile aynı muameleyi görecek. Hiçbir ayrıcalığı ve özel ekonomik muamelesi olmayacak” diye konuşmuştu.

“SEÇİLİRSEM DOLARI DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİM”

Öte yandan Donald Trump, yaklaşan başkanlık seçimlerine işaret ederek seçilmesi halinde daha güçlü bir dolar sözü verdi.

Başkanlığı döneminde doları güçlendirdiğini belirten Trump, ikinci döneminde doları daha da güçlendireceğini açıkladı.

Trump ayrıca sermaye kazanç vergisini yüzde 15'e indirmek istediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.