1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump, Libya Ulusal Ordusu Komutanı Hafter'le görüştü
Trump, Libya Ulusal Ordusu Komutanı Hafter'le görüştü

Trump, Libya Ulusal Ordusu Komutanı Hafter'le görüştü

Trump'ın, BM'nin tanıdığı, AB'nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin üslendiği Trablus'u almaya çalışanHafter'le telefonda görüştüğü açıklandı. Pazartesi gerçekleşen görüşmeyi duyurmak için niye cuma gününün beklendiği belirtilmedi.

A+A-

 

Beyaz Saray'ın açıklamasına göre, Trump, 2014'te seçilen ve doğudaki Tobruk'a üslenen meclisi destekleyen Libya Ulusal Ordusu Komutanı Hafter'le pazartesi günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

Bir dizi konuyu görüşen iki lider, 'devam eden terörle mücadele çabalarını ve Libya'da barışla istikrara ulaşma gereğini' ele aldı.

'TRUMP HAFTER'İN ÖNEMİNİ TANIYOR'

"ABD Başkanı Trump, Mareşai Hafter'in terörle mücadelede ile Libya'nın petrol kaynaklarını güvenliğe almadaki önemli rolünü tanıyor" vurgusu yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İkili, Libya'nın istikrarlı, demokratik bir sisteme geçişine dair müşterek vizyonu görüştü." denildi 

 

Beyaz Saray'ın Trump-Hafter görüşmesini duyurmak için niye 5 gün beklediğine açıklık getirilmedi.

4 Nisan'da Hafter'in emriyle Libya Ulusal Ordusu'nun başlattığı Trablus'u alma harekatını, Batı destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti durdurdu.

BM TASARISINA HEM RUSYA HEM DE ABD'DEN RET

Hafter'in güçleri Trablus'un eteklerine ulaşırken ve arada çatışmalar alevlenirken, İngiltere BM Güvenlik Konseyi'ne durumdan Hafter'i sorumlu tutarken ateşkes çağrııs yapan tasarı sundu.

 

Tasarıya Rusya sadece Hafter'i suçladığı için destek vermeyeceğini açıklarken, ABD de destek sunmamaya karar verdi, ama nedenini belirtmedi.

Trump'tan önce Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da Hafter'le görüşmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.