1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump: İran'daki protestolara destek verdiğimiz bilinsin
Trump: İran'daki  protestolara destek verdiğimiz bilinsin

Trump: İran'daki protestolara destek verdiğimiz bilinsin

A+A-

 

 

ABD Başkanı Donald Trump, Tahran ile imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından İran’da ayaklanmalar başladığını hatırlatarak, ülkesinin protestolara destek vermesi gerektiğini söyledi.

 

Fox News’e yaptığı açıklamada Donald Trump, İran’da yaşanan gösterileri değerlendirerek, “Tüm şehirlerinde ayaklanmalar mevcut. Enflasyon yayılmış durumda. Halkın arkasında olduğumuzu bilmesini istiyorum” dedi.

“Bu rejim, halkın yüzde 100 arkasında olduğumuzu bilmesini istemiyor” diyen Trump, “Bu çatışmalar, ülkemin anlaşmadan çekilmesinin ardından ortaya çıktı. Takipte kalacağız” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Haziran ayının sonunda, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, hükümeti, yolsuzluk, adaletsizlik ve yetersizlikle suçlayan protestocuları desteklediklerini açıklamıştı.

İran Sağlık Bakanı Hasan Haşimi dün yaptığı açıklamada, ABD’nin ülkesine yaptırımlarına ilişkin, “İki yol arasında seçim yapmalıyız. Ya statükoyu reddedeceğiz ve fırtına bizi vurana kadar her şeyin huzur içinde olduğunu söyleyeceğiz, ya da fırtınanın şüphesiz olarak geleceğini kabul edeceğiz” ifadesini kullanmıştı.

İran’da rekor seviyelere yaklaşan dolar ise 300 tümen artışla 8 bin 400 tümene ulaştı.

Öte yandan gıda fiyatlarında da benzer bir artış yaşanıyor. Son bir yılda fiyatı yüzde 80 civarında artan tavuğun kilosu 9 bin 200 tümene vurdu. Söz konusu durum süt ve tahıl için de geçerli.

Tüm bunlar yaşanırken Tahran hükümeti, enflasyonun halen yüzde 10’un altında olduğunu savunuyor. Ancak ekonomist Steve Hanke liderliğindeki uzmanlar,İran’daki enflasyon oranının yüzde 132 olduğunu ve sokağın da bu orana inandığını ifade etti.

  

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.